Strach o Smejkala. Na tréninku den před dnešním startem MS v hokeji tekla krev

Jistě i on, stejně jako celé mužstvo české hokejové reprezentace, se těšil až v pátek 87. mistrovství světa v ledním hokeji vypukne, mimo jiné duelem mezi Českem a Slovenskem od 15:20. Jenže pro útočníka Jiřího Smejkala nezačal šampionát v Tampere a Rize vůbec dobře, jelikož den před startem během tréninku v Daugava Areně přišel o zuby. Stalo se tak poté, co byl trefen hokejkou spoluhráče Jiřího Černocha a trénink tak musel s krvavým zraněním předčasně opustit. 

Z celé situace nakonec Smejkal odešel o tři zuby chudší. "Jde na stomatologické vyšetření, ale nemělo by to ohrozit jeho start na mistrovství světa," uvedl pak k tomu manažer národního týmu Ondřej Kalát. 

Smejkal, jenž tuto sezónu hrál ve švédském Oskarshamnu, ale od příští sezóny bude oblékat v zámoří dres Ottawy, musel čtvrteční trénink opustit se zakrvaveným ručníkem za doprovodu lékaře Antonína Chocholy. Mimochodem, i Antonínu Chocholovi během tréninku tekla krev, konkrétně z nosu, poté, co byl trefen na střídačce pukem. 

Do doby než došlo k inkriminovanému zranění, byl Smejkal součástí připravované formace, ve které nastupoval s Michaelem Špačkem a Filipem Chlapíkem. Kapitán Roman Červenka věří, že mužstvo pro začátek turnaje o Smejkala nepřijde. "Staly se nějaké nepříjemnosti, ale k hokeji to patří. Doufám, že Smejky bude zítra dobrý a doktor taky. A v plné síle půjdeme do zápasu. Je to nepříjemné, ale je to součást a sem tam se to děje," nechal se slyšet nejzkušenější reprezentant, jemuž budou asistenty dělat obránce Michal Jordán a útočník Vladimír Sobotka.

"Doufám, že to u zubaře nějak vyřeší nebo vytrhají, aby na to nemusel myslet. Já o tom něco vím. Není to příjemné, ale jsou to zuby. Zpočátku má člověk nateklou pusu, a když tam má nějaké zaražené, tak to chce ven. Ale to vyřeší zubaři, já jim nechci říkat, co mají dělat," pokračoval dále Červenka. 

Mimochodem, i on má celkem čerstvé zkušenosti z nepříjemného zranění. Během nedávného zápasu Euro Hockey Challenge byl totiž tvrdě naražen do mantinelu Rakušanem Thimem Nicklem a od té doby nosí celoobličejový kryt. "Za dva dny pak má člověk klid s tím, že to na krásu bude řešit později. Já měl hodněkrát zuby polámané. Nemá cenu to řešit. Pro sport je to momentálně jedno. To můžeš strávit čtyři hodiny na křesle a můžeš tam jít za dva dny znovu," vyprávěl své zkušenosti kapitán. 

Související

Petr Pavel Prohlédněte si galerii

Pavel přijal mistry světa na Hradě. Rusové na MS nebyli právem, zdůraznil

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek před polednem přijal na Pražském hradě hokejové mistry světa. Hlava státu členům národního týmu poděkovala za to, že díky triumfu na šampionátu v Praze a Ostravě alespoň na chvilku spojili národ. Reprezentantům už ve středu pogratuloval také premiér Petr Fiala (ODS). 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS CZE Tým

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy