Antifa

Policie USA, autor: Julian Wan

Policisté v USA zastřelili podezřelého ze zabití stoupence Trumpa

Policisté v americkém státě Washington ve čtvrtek večer zastřelili zastánce levicového hnutí Antifa, který čelil podezření, že při protestech v oregonském Portlandu zastřelil stoupence krajně pravicové skupiny Patriot Prayer, který podporoval prezidenta Donalda Trumpa. S odvoláním na zdroje obeznámené s vyšetřováním o tom napsal americký list The New York Times (NYT).
Black lives matter

Za násilnostmi při protestech v USA nestála Antifa, píše deník

Americký prezident Donald Trump od konce května opakovaně tvrdí, že za násilnostmi, které v prvních dnech provázely protesty vyvolané úmrtím George Floyda, stojí krajně levicová organizace Antifa. List The Washington Post (WP) však dnes s odvoláním na policejní a úřední záznamy, zprávy tajných služeb, rozhovory s odborníky a se svědky napsal, že neexistuje jediný potvrzený případ toho, že by násilnosti při jakémkoliv z nedávných amerických protestů řídili lidé, kteří by se hlásili k Antifě.
Donald Trump

Sociální sítě opět zasáhly proti Trumpovi, jeho tým použil i nacistický symbol

Sociální sítě facebook a twitter opět zasáhly proti některým příspěvkům amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho kampaně za znovuzvolení. Společnost Facebook ze své stejnojmenné platformy odstranila reklamní příspěvek Trumpova týmu, který obsahoval symbol používaný nacisty za druhé světové války. Twitter zase poprvé opatřil jeden z prezidentových příspěvků varováním, že manipuluje s médii.
William Barr, autor: DOJ

Do nepokojů v USA podle vlády zasahují zahraniční síly

Do nepokojů ve Spojených státech, které vyvolala smrt černocha George Floyda, zasahují zahraniční aktéři snažící se ovlivnit všechny znesvářené strany. Dnes to na tiskové konferenci podle agentury Reuters prohlásil americký ministr spravedlnosti William Barr, který z titulu své funkce zastává i post generálního prokurátora USA.
Demonstrace antifašistů, 17. 11. 2013, Praha

Zařazení Antify na seznam teroristických skupin nedává smysl, tvrdí profesor

NÁZOR – Oznámený amerického prezidenta Donalda Trumpa, že jeho administrativa zařadí hnutí Antifa na seznam teroristických organizací, označuje bezpečnostní analytik Peter Bergen za jednoznačně protiústavní. Profesor z Arizonské státní univerzity v komentáři pro server CNN vysvětluje, že takový krok by nepřípustně kriminalizoval Američany za přihlášení se k domácí ideologické skupině.
Donald Trump

USA zapíšou hnutí Antifa na seznam teroristů, oznámil Trump

Spojené státy zařadí krajně levicové antifašistické hnutí Antifa na seznam teroristických organizací. Na twitteru to dnes oznámil americký prezident Donald Trump, který Antifu viní z podílu na nynější vlně násilností vyvolané smrtí černocha George Floyda při zatýkání policií.
Ilustrační fotografie

Nebezpečná Antifa? Historik poukázal na závažnou paralelu

V krajně pravicových kruzích na internetu momentálně rezonuje zpráva, že editor krajně pravicového magazínu Quilette, Andy Ngo, byl údajně napadal příslušníky hnutí Antifa, poukazuje komentátor a historik Mike Stuchbery. V komentáři pro server The Independent připomíná, že Ngo měl při útoku, k němuž došlo na demonstraci v americkém Portlandu, utrpět krvácení do mozku.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy