Euro 2016

Cristiano Ronaldo

Čtyři měsíce bez fotbalu. To nyní může čekat Ronalda po finálovém zranění

Madrid - Největší portugalská fotbalová hvězda, kterou je útočník Cristiano Ronaldo, se sice v těchto dnech může radovat spolu s celým Portugalskem radovat z premiérového zisku titulu mistrů Evropy, následující informace ale nepotěší jak jeho samotného, tak ani Real Madrid, ve kterém v současnosti působí. Jak známo, portugalský forvard nedělní finále mistrovství Evropy, které se konalo na Stade de France a ve kterém se Portugalci střetli s domácími Francouzi, nedohrál, neboť musel už po 25 minutách hry předčasně opustit hrací plochu kvůli zranění. Nyní vyšlo najevo, že CR7 si v tomto utkání natrhl přední zkřížený vaz v koleni, což tak mimo jiné znamená, že nejznámější Portugalec může chybět na fotbalových hřištích až čtyři měsíce. S touto informací přišel úterní španělský tisk.
Euro 2016

Ostuda na Euro 2016: Černé můry zaplavily při finále celý stadion

Paříž - Nešlo si toho nevšimnout. Fotbalisté, trenéři i rozhodčí se před očekávaným finále mistrovství Evropy místo plného soustředění museli věnovat odhánění nečekaného nepřítele. Pařížský stadion Stade de France totiž pohltily všudypřítomné můry! Za jejich invazi mohou pořadatelé.
Euro 2016

Je fotbalovému talentovi skutečně osmnáct? V Portugalsku pátrají po věku své nové hvězdy

Paříž - V portugalském výběru trenéra Fernanda Santose předvádí záložník Renato Sanches na právě probíhajícím evropském fotbalovém šampionátu ve Francii velmi kvalitní výkony a naa Starém kontinentě se tak zvýšil zájem o jeho osobu. Doposud o příliš nikdo neznal, nedávno ale přešel z Benfiky Lisabon do Bayernu Mnichov a nyní v zemi galského kohouta ukazuje, proč si ho tento bavorský klub vybral. V Portugalsku se ale nyní otevřela debata o tom, kolik vlastně novému portugalskému objevu je.
Euro 2016

Gómez se už na turnaji neukáže, proti Francii nenastoupí ani Hummels s Khedirou

Paříž - Evropský fotbalový šampionát ve Francii se blíží ke svému závěru, zbývá už jen zjistit, které dva týmy se spolu utkají v nedělním finále na Stade de France. Jedním z těchto týmů můžou být Němci, kteří se v semifinále utkají s domácí Francií. Ovšem cestu do vysněného finále našim západním sousedům výrazně komplikují různé absence. Je už celkem jasné, že do turnaje nezasáhne forvard Mario Gómez, jenž si ve čtvrtfinále s Italy natrhl sval. Minimálně pro čtvrteeční semifinále pak bude chybět defenzivní záložník Sami Khedira, kterého pro změnu trápí poraněné tříslo. Kvůli dvěma žlutým kartám si pak semifinále nezahraje ani stoper Mats Hummels.
Petr Čech | Daniel Katona, HDMovieTV

Čech byl ve Wimbledonu jako VIP host. Fandil a mluvil o Islandu

Londýn - Fotbalové EURO ještě neskončilo, dohrává se ale bez českých fotbalistů. Petr Čech tak může s klidem zajít na tenis do All England Clubu a v úterý sledoval snažení Radka Štěpánka v duelu s Australanem Nickem Kyrgiosem. Ale ikona národního týmu se rozpovídala i o fotbale.
Euro 2016

Vincente del Bosque skončil na postu trenéra španělského národního týmu

Madrid - Další národní tým je po svém působení na letošním fotbalovém evropském šampionátu ve Francii je bez hlavního trenéra. Nyní jde o Španělsko, na jehož lavičce skončil zkušený pětašedesátiletý stratég Vincente del Bosque. Ten dokázal pro Španělsko se svými svěřenci vybojovat jednak zlato z mistrovství světa v roce 2010 a stejně cenný kov pak dokázal získat s národním týmem o dva roky později na evropskémm šampionátu v Polsku a na Ukrajině. To, že tento trenér končí u reprezentace tři dny poté, co Španělsko, které tedy na letošním Euru obhajovalo evropské zlato, skončilo už v osmifinále, kde nestačilo na Itálii, oznámil sám Del Bosque ve čtvrtek večer v rozhlasové stanici RNE.
Euro 2016 vstupuje do čtvrtfinálové etapy

Euro 2016: Duel Polska a Portugalska skončil 1:1, na penalty vyhráli Portugalci 5:3

Marseille - Robert Lewandowski je novým držitelem nejrychlejšího gólu na Euru 2016, ale Poláci si vedení udrželi jen o něco déle než půl hodiny. V druhém poločase příliš šancí nebylo, tu největší propásl Ronaldo. Prodloužení kromě vetřelce na hrací ploše nic nerozhodlo, Poláci jdou podruhé do penaltového rozstřelu, ale neuspěli, rozhodující penaltu nedal zkušený Błaszczykowski.
Euro 2016

"Červená bestie" prý už má to nejlepší za sebou. Odejde Del Bosque?

Madrid - I na Pyrenejském poloostrově se v těchto dnech řeší, budoucnost jednoho fotbalového trenéra. Tentokrát se mluví o tom, zda by neměl skončit kouč španělského národního týmu Vincente del Bosque. Podle španělského deníku AS sice tento stratég dokázal dovést "Červenou bestii", jak se španělské reprezentaci nazývá, k zlatu jak na světovém šampionátu roku 2010, tak i na evropském šampionátu roku 2012. Na brazilském mistrovství světa ale Del Bosqueho výběr skončil hned ve skupině a na právě probíhajícím Euru ve Francii byl vyřazen v osmifinále Itálií. „Čtyři roky byly úspěšné, čtyři špatné,“ napsal konkrétně deník.
Arsène Wenger

Wenger jako trenér Anglie? Není to nemožné

Londýn - Poté, co po vyřazení Anglie z osmifinále právě probíhajícího evropského fotbalového šampionátu oznámil svůj konec u reprezentance hlavní kouč Roy Hodgson, se nyní na britských ostrovech spekuluje o tom, kdo by mohl tohoto stratéga nahradit. Ve středu se v britských kuloárech nejčastěji objevuje jméno Arséna Wengera, francouzského trenéra, jenž již 13 let koučuje londýnský Arsenal a stále fanoušci tohoto klubu čekají až pod jeho vedením získají jejich Kanonýři ligový titul. Teď se právě o něm mluví jako o osobě, která by měla anglickou reprezentaci konečně dovést k triufu na velkém turnaji, nejlepe ke zlatu na světovém šampionátu.
Euro 2016

Po vyřazení Anglie Islandem skončil u fotbalistů Anglie kouč Hodgson

Nice/Londýn - V pondělí bylo k vidění na právě probíhajícím evropském fotbalovém šampionátu ve Francii další z mnoha překvapení tohoto turnaje. Z něj totiž už v osmifinále byl vyřazen jeden z fotbalových gigantů Anglie, která ve svém duelu nestačila na Island. Právě tato severská země s 330 000 obyvateli, která se účastní svého premiérového mistrovství Evropy, pokračuje ve své pohádkové jízdě a nyní se tak těší na čtvrtfinále, kde se střetne s domácí Francií. To Angličané píší o nejhorším ponížení za posledních 66 let a protože si toho byl vědom i samotný kouč anglických fotbalistů Roy Hodgson, krátce po zápase na tiskové konferenci rezignoval na post kouče národního týmu.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Macron varuje: Evropa může "zemřít". Je nutná robustní obrana čelící ruské agresi

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy