fotografie

mobily

Puberťák rozeslal intimní fotky spolužačky, policie ho obvinila

Patnáctiletý chlapec na Znojemsku podle policie rozeslal kamarádům intimní fotografie své spolužačky, které získal z jejího mobilního telefonu. Je obviněný z neoprávněného přístupu k počítačovému systému. Na policejním webu to dnes uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.
Theresa Mayová

Štěstí? Fotografka promluvila o okolnostech vzniku ikonického snímku premiérky Mayové

Objevila se na dnešních titulních stranách šesti britských celostátních deníků. Fotografie agentury Reuters zachytila premiérku Theresu Mayovou v "momentě největší osamělosti" při odjezdu ze setkání s poslanci, na němž nabídla rezignaci výměnou za podporu své brexitové dohody. To, že se snímek podařilo pořídit, rozhodně nebyla náhoda, autorka Hannah McKayová ale přiznává, že v podobných situacích fotografovi musí být nakloněna i štěstěna.
Ilustrační foto

Plastické operace kvůli selfie? Mezi mladými se šíří nový trend

Dnešní doba plná sociálních sítí, dostupných telefonů a populárních selfie aplikací, s sebou přinesla nový, znepokojivý trend. Především mladí lidé stále častěji usilují o „dokonalý“ vzhled a podstupují různé zákroky a plastické operace. Podle odborníků jsou na vině filtry a aplikace, na nichž lidé vypadají lépe.
selfie

Máte mobil plný selfíček? Koledujete si o velké problémy

Příliš časté focení „selfíček“ vám může přinést zdravotní komplikace. Namáhání ruky v nepřirozené poloze může způsobit syndrom karpálního tunelu, který je provázen brněním nebo naopak necitlivostí ruky. Vedle tenisového loktu se tak pomalu do povědomí dostává pojem „selfie zápěstí“.
Bunkry přitahují Phillipa Buehlera odjakživa, ilustrační foto.

Svět trpí hlavně ztrátou paměti, říká fotograf. Jeho nejoblíbenějším modelem jsou pozůstatky z války

New York - Když vypukla Kubánská krize v roce 1962, byl Phillip Buehler ještě žákem na první stupni. Politice a studené válce příliš nerozuměl, nicméně si živě dokáže vybavit atmosféru, ve které vyrůstal. Dnes, již jako dospělý muž a povoláním fotograf, ho trápí jedna věc - svět příliš rychle zapomíná na minulost, i proto je potřeba ji lidstvu neustále připomínat. Jezdí proto po planetě a na svůj fotoaparát zachycuje zapomenuté pozůstatky studené války.
Ilustrační foto

Objevila se dosud neznámá fotka Billyho Kida, je na ní se svým vrahem

Washington - Americký právník Frank Abrams koupil na bleším trhu v Severní Karolíně v roce 2011 dosud neznámou fotografii Billyho Kida. Proslulý desperát Divokého západu je na ni nejspíš zachycena s mužem, který jej později zabil, informoval server BBC. Dosud byly známé jen dvě fotografie jedné z nejznámějších postav Divokého západu.
Umělecká představa jak může sonda Cassini sledovat západ Slunce přes mlhavou atmosféru měsíce Titanu

OBRAZEM: Sonda Cassini se dostala k Saturnu blíže, než kdy dříve

Sonda Cassini se pomalu blíží k své jisté smrti. Nukleárně nabíjený stroj kroužil kolem Saturnu 13 let a poslal domů statisíce fotek prstenců, měsíců i atmosféry plynného obra. Dvacetiletá mise skončí 15. září tím, že sonda shoří v atmosféře planety. Předtím ale předvádí to, čemu vědci říkají "Velké finále". Dostane se tak k Saturnu blíže, než kdy dříve. A na sklonku své životnosti pošle záběry i z atmosféry daleké planety.

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy