George Pell (kardinál)

George Pell

Australský kardinál Pell věděl o zneužívání dětí, uvedla komise

Australský kardinál George Pell věděl o sexuálním zneužívání mladistvých kněžími v Austrálii, nepodnikl ale žádné kroky, aby mu zabránil. Uvedla to australská královská komise, která byla vyšetřením případů pověřena. Její šetření skončilo už v roce 2017, informace týkající se Pella byly však zveřejněny až dnes, napsal zpravodajský server BBC News.
George Pell

Kardinál Pell odsouzený za zneužití chlapců se odvolal

Australský kardinál George Pell podal poslední možné odvolání ve snaze zvrátit rozhodnutí australských soudů nižší instance, které ho shledaly vinným ze zneužití dvou chlapců z chrámového sboru v 90. letech v Melbourne. Informují o tom dnes tiskové agentury. Osmasedmdesátiletý Pell, který byl do letošního února jako prefekt ekonomického sekretariátu třetím mužem Vatikánu, je nejvýše postaveným katolickým duchovním odsouzeným za sexuální zneužívání. Kardinál si nyní odpykává šestiletý trest vězení.
George Pell

Zvrhlý kardinál Pell je opět před soudem. Jedna z obětí popsala, co se dělo v sakristii

Australský odvolací soud se dnes začal zabývat odvoláním kardinála George Pella, kterého v březnu jiný soud poslal na šest let do vězení za sexuální zneužití dvou chlapců z chrámového sboru. Skutků se podle verdiktu dopustil v 90. letech minulého století v katedrále svatého Patrika v Melbourne. Pell obvinění odmítá a proti březnovému rozsudku se odvolal.
George Pell

Kauza zvrhlého kardinála Pella má dohru: Soud obvinil 23 novinářů a 13 vydavatelů

Australský soud ve státě Viktoria se dnes má zabývat obviněním, v němž místní prokuratura viní tři desítky australských novinářů a vydavatelů z porušení mlčenlivosti v kauze australského kardinála George Pella. Informovala agentura Reuters, podle níž hrozí v takovém případě v Austrálii tresty až pět let vězení či vysoké pokuty. K zastavení soudního řízení vyzvala mimo jiné americká nevládní organizace Výbor na ochranu novinářů (CPJ).
George Pell (kardinál)

Kardinál Pell dostal šest let. Zneužíval chlapce, soudce mu při čtení rozsudku vynadal

Australského kardinála George Pella dnes poslal australský soud na šest let do vězení za sexuální zneužití dvou chlapců z církevního sboru. Skutků se podle soudu dopustil v 90. letech v katedrále svatého Patrika v Melbourne. Sedmasemdesátiletý Pell, který byl donedávna jako prefekt ekonomického sekretariátu třetím mužem Vatikánu, je nejvýše postaveným katolickým duchovním odsouzeným za sexuální zneužívání. Obvinění odmítá a proti rozsudku se odvolal.
George Pell

Sexuální obvinění kardinála Pella má soud řešit deset týdnů

Melbourne - Další zasedání soudu v případu australského kardinála George Pella obviněného ze sexuálního zneužívání se uskuteční 16. května. Celý proces s pokladníkem Vatikánu by měl trvat deset týdnů. S odvoláním na soud v Melbourne o tom dnes informovala agentura Reuters.

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy