hurikán Laura (srpen 2020)

Následky řádění hurikánu Laura

V Louisianě začal úklid po hurikánu Laura, do oblasti míří Trump

Lidé v americkém státě Louisiana začali s úklidem v oblastech, které zasáhl hurikán Laura. Místní úřady je ale varovaly, že musejí počítat s tím, že v současném horkém a dusném počasí budou týdny bez dodávek vody a elektrického proudu. Zasažená místa v Louisianě a sousedním Texasu se dnes chystá navštívit prezident Donald Trump, informovala agentura AP.
Následky řádění hurikánu Laura

Jih USA hlásí už 14 obětí hurikánu Laura

Nejméně 14 životů si ve Spojených státech vyžádal hurikán Laura, který se ve čtvrtek přehnal přes státy Louisiana a Texas a zanechal za sebou zaplavené obce a zničené domy. Počet obětí se během dneška více než zdvojnásobil po nalezení několika těl v Texasu, informovala agentura AP.
Hurikán Laura

Nebezpečný hurikán Laura zasáhl jih USA, vzedmuté moře zaplavilo pobřeží

Přes jihozápad amerického státu Louisiana se dnes přehnal silný hurikán Laura, který za sebou zanechal záplavy, výpadky proudu a poničené domy. Mluvčí místní vlády televizi CNN sdělil, že má informace o třech úmrtích spojených s extrémním počasím, všechny údajně způsobil pád stromu na dům. Laura po přesunu nad pevninu slábla, na sever Louisiany podle nejčerstvějšího hlášení meteorologů dorazila nikoli jako hurikán, ale jako méně ničivá tropická bouře. I v sousedním Arkansasu ale může způsobit záplavy.
Hurikán Laura

Laura se stala hurikánem 4. stupně, na jihu USA se čeká devastace

Hurikán Laura se žene Mexickým zálivem k americkým státům Texas a Louisiana jako hurikán čtvrtého stupně a na jihu Spojených států by tak mohl napáchat obrovské škody. Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) nově předpovídá "katastrofickou bouři, extrémní vítr a bleskové záplavy".

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy