Jicchak Herzog

Petr Fiala a Benjamin Netanjahu

Fiala dorazil do Izraele, Netanjahua s Herzogem ujistil o české podpoře

Premiér Petr Fiala (ODS) a předseda rakouské vlády Karl Nehammer přiletěli do Izraele, který je už déle než dva týdny v konfliktu s radikálním palestinským hnutím Hamás. Během návštěvy se evropští státníci setkají se svým protějškem Benjaminem Netanjahuem a prezidentem Jicchakem Herzogem. 
Jicchak Herzog

Herzog se snaží uklidnit situaci v Izraeli, mluvil s Netanjahuem i opozicí

Izraelský prezident Jicchak Herzog telefonicky hovořil s premiérem Benjaminem Netanjahuem a lídry opozice Bennym Gancem a Jairem Lapidem o dalším postupu v hledání kompromisu ohledně nyní odložené justiční reformy. Obě strany prezident vyzval, aby proces vyjednávání zahájily co nejdříve, informuje zpravodajský web The Times of Israel (TOI).
Benjamin Netanjahu

Netanjahu odkládá kontroverzní reformu o několik týdnů. Chce dialog

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes večer oznámil odložení kontroverzní justiční reformy o několik týdnů, do dalšího zasedání parlamentu. Chce o zákonu vést dialog a dosáhnout "širokého konsenzu". Netanjahu to uvedl v prohlášení k národu poté, co před sídlem parlamentu v Jeruzalémě protestovaly proti reformě desítky tisíc lidí. 
Jicchak Herzog

Izraelský prezident Herzog opět vyzval Netanjahua ke zrušení soudní reformy

Izraelský prezident Jicchak Herzog dnes ráno opětovně vyzval premiéra Benjamina Netanjahua, aby ustoupil od prosazení sporné soudní reformy. Představitele vlády i opozice v příspěvku na twitteru vybídl k odpovědnosti. Izrael za sebou má noc plnou protestů, které vyvolalo odvolání ministra obrany Joava Galanta.
Miloš Zeman

Zeman mluvil na dálku s izraelským prezidentem Herzogem

Prezident Miloš Zeman před koncem svého mandátu mluvil dnes prostřednictvím videohovoru se svým izraelským protějškem Jicchakem Herzogem. Šlo mimo jiné o poděkování za mimořádné vzájemné vztahy, sdělil ČTK Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Zda končící prezident stále ještě plánuje návštěvu Izraele, mluvčí Hradu neuvedl.
Benjamin Netanjahu

Netanjahu může sestavovat vládu, pověřil ho prezident Herzog

Izraelský prezident Jicchak Herzog dnes podle očekávání pověřil sestavením nové vlády bývalého premiéra Benjamina Netanjahua, jehož pravicová strana Likud vyhrála minulý týden volby. Prezident během ceremonie zmínil, že Netanjahu čelí stíhání za korupci, podle něj ale zákon nezakazuje, aby se kvůli tomu politik nemohl po 19 měsících vrátit do křesla šéfa kabinetu.
Miloš Zeman

Zeman se omluvil izraelskému prezidentovi za Lipavského. Laciné gesto, tvrdí Pekarová Adamová

Prezident Miloš Zeman se při dnešní tiskové konferenci po jednání v Praze omluvil izraelskému prezidentovi Jicchaku Herzogovi za postoj ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) ke zprávě komise Rady OSN pro lidská práva k Izraeli. Lipavský dnes pro ČTK zopakoval, že Česko loni hlasovalo proti zřízení komise a vystoupilo s národním vysvětlujícím prohlášením. Tato pozice podle něj platí i nadále. V OSN i vůči partnerům je podle něj český postoj čitelný a srozumitelný.
Miloš Zeman

Zeman bude dnes jednat s Herzogem, Vystrčilem a Pekarovou Adamovou

Přijetím na Pražském hradě zahájil izraelský prezident Jicchak Herzog oficiální část své návštěvy v České republice. Vedle prezidenta Miloše Zemana bude dnes jednat také s premiérem Petrem Fialou (ODS), předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (ODS) a předsedkyní Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09).

Aktuálně se děje

před 5 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Řecko odmítá tlak EU a NATO: Ukrajině nedáme ani Patrioty, ani S-300

Řecko nemůže poslat Ukrajině systémy protivzdušné obrany Patriot nebo S-300. Uvedl to podle DPA řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy