Kim Jong-čchol (generál KLDR)

Kim Jong-čchol (generál KLDR)

Pád Kimova generála. Hlavní vyjednávač KLDR s USA byl nečekaně odvolán

Jeden z nejvyšších severokorejských představitelů Kim Jong-čchol, který měl v Pchjongjangu na starosti vztahy s Jižní Koreou a byl také hlavním vyjednávačem KLDR se Spojenými státy, byl údajně zbaven funkce. Důvod odvolání není znám. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na zdroje z jihokorejského parlamentu. Jihokorejské tajné služby zprávu nepotvrdily.
Kim Jong-čchol (generál KLDR)

Vyjednavač KLDR přiletěl do Washingtonu. Přivezl dopis pro Trumpa

Vysoce postavený severokorejský vyjednávač Kim Jong-čchol přiletěl do Washingtonu, kde se dnes sejde s šéfem americké diplomacie Mikem Pompeem. Jednat by měli o možném druhém summitu mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a severokorejským diktátorem Kim Čong-unem. Podle zpravodajského serveru BBC předá Kim Trumpovi další dopis od vůdce KLDR.
Historické podání ruky. Donald Trump a Kim Čong-un zasedli k jednacímu stolu (12.6.2018).

Severokorejský vyjednavač míří do USA. Bude druhý summit Trump-Kim?

Vysoce postavený severokorejský vyjednavač míří do Spojených států jednat o případném druhém setkání prezidenta Donalda Trumpa s vůdcem KLDR Kim Čong-unem. Bývalý šéf severokorejské tajné služby Kim Jong-čchol dnes přicestoval do Pekingu a po několikahodinových konzultacích odletěl dále do Washingtonu, uvedla jihokorejská tisková agentura Jonhap.
Kim Čong-Un

Pompeo se chlubí pokrokem v denuklearizaci, KLDR ho ale usadila

Pchjongjang - Šéfovi diplomacie USA Mikeu Pompeovi se podařilo v KLDR dosáhnout pokroku o časovém rozvrhu, v němž se bude Severní Korea zbavovat jaderných zbraní. Jednání navazovalo na dohodu mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a severokorejským vůdcem Kim Čong-unem, která byla podepsána na summitu v Singapuru 12. června.
Donald Trump, 45. prezident USA

Potvrzeno: Trump a Kim se 12. června sejdou

Washington - Summit mezi Spojenými státy a vůdcem KLDR Kim Čong-unem skutečně bude 12. června v Singapuru, jak bylo dříve dohodnuto. Dnes to po setkání se severokorejským vyslancem Kim Jong-čcholem v Bílém domě prohlásil americký prezident Donald Trump, který původně vrcholné jednání odřekl. Trump také řekl, že se Severokorejci chtějí vzdát jaderných zbraní a že o lidských právech s emisarem nemluvil.
Do Jižní Koreje přijela kontroverzní politická delegace z KLDR. Vede ji generál Kim Jong-čchol.

Kontroverzní delegace z KLDR přijela do Jižní Koreje

Soul - Do Jižní Koreje dnes přicestovala vysoká severokorejská politická delegace, která se zúčastní závěrečného ceremoniálu olympijských her v Pchjongčchangu. Vede ji generál, který je obviňován, že nechal potopit jihokorejskou válečnou loď.
Zimní olympijské hry 2018, Pchjongčchang - Jižní Korea

Na závěr OH vyšle Severní Korea vysokého generála, USA Ivanku

Soul - KLDR vypraví do Jižní Koreje další vysokou politickou delegaci, která se zúčastní nedělního závěrečného ceremoniálu olympijských her v Pchjongčchangu. Spojené státy do Jižní Koreje vysílají Ivanku Trumpovou. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Aktuálně se děje

před 38 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy