Ovčáček se drsně pohádal s Čechy: Jděte to říct příbuzným lidí, kteří zemřeli na koronavirus

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana často a rád přispívá na sociální sítě. Pod některými příspěvky pak následně sám s Čechy diskutuje. Jeho poslední poznámka o cestování do zahraničí vyvolala bouřlivé reakce nejen na facebooku, ale i na twitteru.

Ovčáček se na sociálních sítích vrátil k tématu možného znovucestování do zahraničí. „'Co si to dovolují, zakazovat jezdit na lyžovačku do Cortiny!' křičeli 'nóbl lidi' na počátku pandemie koronaviru. 'Co si to dovolují, zakazovat jezdit do zahraničí!' kříčí 'nóbl lidi' v situaci boje s pandemií koronaviru,“ kritizuje hradní mluvčí ty, kteří by se rádi v brzké době podívali přes hranice.

Co si to dovolují, zakazovat jezdit na lyžovačku do Cortiny!křičeli “nóbl lidi” na počátku pandemie koronaviruCo si to dovolují, zakazovat jezdit do zahraničí!kříčí “nóbl lidi” v situaci boje s pandemií koronaviru

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) April 16, 2020

Jeho rázný komentář ovšem řadu Čechů pobouřil. „Třeba předloni bylo 'nobl lidí' na dovolené v zahraničí pět milionů. Trvat na právu cestovat, jakmile je to rozumně bezpečně znovu možné, není zpovykanost, ale základní nárok svobody. A tohle je a bude svobodná země, bez ohledu na mstivé a podlé poštívání z jakéhokoliv kouta,“ pustil se do Ovčáčka jeden z diskutujících na facebooku.

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana si to ale nenechal jen tak líbit. „Ano, trvat na možnosti cestovat, až to bude z epidemiologického hlediska možné, je jistě velmi správné. Není ovšem správné to sobecky požadovat v situaci, kdy v celé Evropě a v USA umírají tisíce lidí. To je prostá ohleduplnost k bližním, potlačit své vlastní pocity. Nic více není od nikoho žádáno,“ poučoval pisatele Ovčáček.

Mluvčí také uvedl, že lidský život, byť jeden jediný, má podle něj větší cenu než nemožnost cestovat. „To je alfa a omega lidství. Pokud budeme nadřazovat své pohodlí nad tuto základní tezi, která je nepřekročitelná, propadneme se do hluboké temnoty,“ varuje Ovčáček.

Ani to ale rozzlobenému Čechovi nestačilo. „Tohle je palogika a demagogie. Tímto postupem tedy zakažte rovnou automobilismus, tam je s jistotou 5 mrtvých týdně,“ navrhl. „Jděte to říct do očí příbuzným lidí, kteří zemřeli na koronavirus, ju?“ vyzval ho na oplátku Ovčáček.

Tím ale debata mezi jedním z Čechů a mluvčím prezidenta neskončila. „Úplně s klidem. Všichni jednou zemřeme a jestli někdo má nádor velikosti hlavy, cukrovku, vysoký tlak, kardiostimulátor a věk 95 let a zemře na koronavirus, tak by zemřel stejně o týden později a ta kvalita života by byla spíše záporná,“ trval na svém diskutující. „Sám si píšete svůj osud,“ opáčil Ovčáček.

Ani další Čechy ale mluvčí svými slovy příliš nepotěšil. Podle některých jde o kádrování, další poukazovali na to, že za hranicemi mají partnery, členy rodiny nebo přátele. Další připomněli, že do Číny v době řádění koronaviru odletěl hradní delegace ve složení Vratislav Mynář, Martin Nejedlý a Jaroslav Tvrdík.

Všichni sice po návratu podstoupili test na koronavirus a byli v karanténě, jenže na sociálních sítích se objevilo hned několik fotek, na kterých je jasně vidět, že Nejedlý karanténu porušil a pohyboval se venku. „Odletět do infikované Číny a nebo si zajet zalyžovat do infikovaných destinací je jedno a to samé,“ zdůraznil jeden z těch, kteří s Ovčáčkem nesouhlasí.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček sociální sítě cestování zahraničí Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 25 minutami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 8 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

Dvojí kvalita potravin? Nestlé čelí vážnému obvinění, má nadržovat bohatším zemím

Švýcarská potravinářská firma Nestlé odmítla tvrzení nevládní organizace Public Eye, která tvrdila, že do svých výrobků v rozvojových zemích přidávala cukr, zatímco ve stejných produktech na evropském trhu je prodává bez cukru.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy