Americko-české obchodní fórum se odkládá, kvůli koronaviru Covid-19

Americko-české obchodní fórum, které se mělo konat ve čtvrtek na Pražském hradě, se odkládá. Americké velvyslanectví v Praze dnes v tiskovém prohlášení uvedlo, že po konzultacích s českými úřady s odkladem konání fóra souhlasilo. Nový termín se bude hledat. Na fóru měl vystoupit mimo jiné prezident Miloš Zeman.

Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý ČTK řekl, že důvodem je situace kolem nového typu koronaviru. 

"Velvyslanectví USA po konzultacích s českými úřady, včetně Hradu, souhlasilo s odkladem Americko-českého obchodního fóra, které bylo naplánované na čtvrtek 12. března," uvedla ambasáda. Dodala, že nový termín ještě nebyl stanoven. "V úzké spolupráci s českými a americkými partnery budeme hledat nové datum," dodalo velvyslanectví.

In consultation with Czech Government authorities, including the Castle, we have regrettably agreed to postpone the U.S.-Czech Business Forum. We have not yet identified a new date, but will work closely with our Czech and American partners to find a new time.

— Ambassador King (@USAmbPrague) March 9, 2020

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček ČTK odložení konference potvrdil. "Jde o vzájemnou dohodu, vzhledem k aktuální situaci," uvedl. Vedle prezidenta Zemana měl na fóru promluvit premiér Andrej Babiš (ANO) nebo Dlouhý, který také odložení akce potvrdil. Za důvod označil situaci kolem boje s nemocí, kterou způsobuje nový koronavirus.

Fórum se mělo uskutečnit ve čtvrtek v Jízdárně Pražského hradu. Americký velvyslanec Stephen King v pátek novinářům řekl, že konference by se měla stát pravidelnou akcí. Dorazit na ni měli zástupci zhruba 300 firem včetně firem, které dosud v Česku nemají zastoupení. Velvyslanec očekával i účast americké společnosti Westinghouse, která se v Česku chce účastnit tendrů na dostavby jaderných elektráren Dukovany a Temelín.

Související

Ilustrační fotografie

Na Hradě se sejdou přední byznysmeni ČR a USA, dorazí i Trumpův ministr

Na Pražském hradě se v březnu v rámci Česko-amerického podnikatelského fóra sejdou přední američtí a čeští obchodníci. Mluvit by měli o strategiích pro úspěšné podnikání nebo zásadních technologiích pro byznys dalších let. Zúčastnit by se ho měl podle předběžného programu, který má ČTK k dispozici, i ministr obchodu Spojených států Wilbur Ross. Akci organizuje Hospodářská komora ČR ve spolupráci s velvyslanectvím USA v ČR. O programu akce informovaly dnešní Hospodářské noviny.

Více souvisejících

Česko-americké podnikatelské fórum Vladimír Dlouhý (ekonom ex-politik) hospodářská komora Miloš Zeman Ekonomika Stephen King (velvyslanec) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy