Bouřky v ČR zanechaly spoušť. Pojišťovny evidují přes tisíc škod za sto milionů

Klienti nahlásili pojišťovnám po víkendových bouřkách přes tisíc škod za více než sto milionů korun. Nejčastěji jde o vytopené sklepy, garáže a rozbitou střešní krytinu po krupobití. Nejpostiženější oblasti byly v jižních Čechách, na Olomoucku a na Vysočině. Část událostí pojišťovny vyřešily, vyplývá z ankety ČTK mezi největšími pojišťovnami.

"Po víkendových bouřkách a přívalových deštích, které vyústily v bleskové povodně, máme k dnešní 10:00 od klientů z nahlášeno na 800 škod za 48 milionů korun," řekla ČTK mluvčí Generali České pojišťovny Ivana Buriánková. Nejvíce škod je z Jihočeského kraje, Olomouckého kraje a z Vysočiny. Přívalové deště a následné rozvodnění toků měly za následek zatopené domy, sklepy a garáže. Pojišťovna vyřešila téměř 40 procent nahlášených škod.

Děkujeme,že vozíte humanitární pomoc obyvatelům postižených obcí na stanici do Uničova. Lidé potřebují: kolečka, stěrky na zem, gumové rukavice, kladívka na oklep omítky a špachtle. Nepotřebují: oblečení, nádobí a elektrospotřebiče. Tento materiál,prosím, nevozte. Děkujeme pic.twitter.com/R03QdqYTeJ

— Hasiči Olomouc ??‍?? (@hasici_olomouc) June 12, 2020

Kooperativě klienti po povodních nahlásili 385 škod, jejich celkový objem zatím pojišťovna odhadla na 37,6 milionu Kč. Většinou jde o škody způsobené kroupami (150 škod) a povodněmi (114). "Celkem 62 pojistných událostí jsme ukončili a klientům vyplatili 383.000 Kč," uvedl mluvčí Kooperativy Milan Káňa. Škody klienti hlásí hlavně z Olomoucka, z obcí Šumvald a Troubelice a z Jindřichohradecka, z obce Slavonice.

Allianz má kolem stovky případů v řádu zhruba tří milionů korun. "Většina už je jich prohlédnutá a nebo už v postižených lokalitách mají mobilní technici po dohodě s klienty návštěvy domluvené," uvedl mluvčí pojišťovny Václav Bálek.

Uniqa měla do dnešních 9:00 nahlášeno 80 škod za čtyři miliony korun. Majetkové škody na obytných a rekreačních domech byly způsobeny velkou vodou, šlo o zatopení objektu, zatečení či škody na zahradních stavbách a zařízení. "Registrujeme i pět zásahů bleskem do rodinných domů," doplnila mluvčí pojišťovny Eva Svobodová. Zatím bylo uzavřeno asi 15 škod. "Pokud klienti požadují zálohu na pojistné plnění, vyplácíme ji obratem," podotkla.

Související

Více souvisejících

Počasí Bouřky pojišťovny Povodně Kroupy

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy