CzechTourism chce nalákat turisty do Česka, spustí kampaň a nový web

Státní agentura CzechTourism zvyšuje marketingový rozpočet na sousedních trzích o dva miliony korun na trh. Používá peníze z rezerv za centrálně zrušené projekty kvůli koronaviru. Aktivity zahraničních zastoupení jsou podporovány také centrálně, v nejbližší době spustí novou webovou stránku propagující turistické cíle v České republice.

Zajímavá místa v regionech podpoří i kampaň, která začne v září a měla by pomoci prodloužit turistickou sezonu. ČTK to sdělila mluvčí agentury CzechTourism Ivana Vejvodová.

CzechTourism se nyní zaměřuje na sousední země. Z hlediska cestovního ruchu jsou pro ČR podle ředitele agentury Jana Hergeta klíčové. V hromadných ubytovacích zařízeních tvoří třetinu všech zahraničních hostů, navíc přijíždějí opakovaně a objevují i méně známá místa. "Zvýšená podpora je věnována zejména segmentu MICE (meetings - schůzky, incentives - motivační cestovní ruch, conferences, congress - konference, kongresy, events, exhibitions - výstavy, akce), lázeňství a nejvíce zasaženým regionům," uvedla Vejvodová.

Naplánována je také celosvětová online kampaň, která bude propagovat téměř 600 turistických cílů v regionech pomocí inzerce na googlu a facebooku ve strategických teritoriích. Místa i cílové země si podle Vejvodové určily regiony. Na kampaň je vyhrazeno 20 milionů korun. Inzerce bude propojena s novou stránkou www.visitczechrepublic.com.

Agentura CzechTourism má 22 zahraničních zastoupení, každé pracuje s ročním rozpočtem na provoz a marketing v průměru 5,5 milionu korun. Celkový rozpočet CzechTourism činí 350 milionů korun. Podnikatelské svazy v záchranném plánu pro cestovní ruch navrhovaly jeho bezodkladné zvýšení. Vláda v pondělí schválila krizový akční plán pro cestovní ruch, kde je pro příští a následují roky navrhováno zvýšení na 500 až 600 milionů korun na rok.

Srovnatelně s ČR dává do podpory národním agenturám podle Vejvodové například Řecko, Nizozemsko, Maďarsko a Slovinsko. Vyšší rozpočet má podle ní Rakousko nebo Německo.

V cestovním ruchu je zaměstnáno na čtvrt milionu lidí. Odvětví každý rok do veřejných rozpočtů odvádí více než 125 miliard korun. Podle agentury CzechTourism tvoří cestovní ruch tři procenta z hrubého domácího produktu ČR. Letos se kvůli koronaviru a souvisejícími vládními opatřeními počítá s propadem cestovního ruchu o více než polovinu. Zasaženy budou podle průzkumu společnosti Economic Impact nejvíce Praha, Karlovarský a Jihomoravský kraj.

Související

Hrad Karlštejn

Cestovnímu ruchu by prospěl jasný plán rozvolnění, míní agentura

Cestovnímu ruchu by podle státní agentury CzechTourism prospěl jasný plán rozvolňování, a tedy zpřístupňování ubytovacích služeb či památek, aby se návštěvnost nekoncentrovala pouze v hlavní sezoně. Agentura má připraveny podpůrné aktivity pro turismus, které spustí, jakmile stávající opatření pominou. Na tiskové konferenci to dnes řekl ředitel CzechTourism Jan Herget.

Více souvisejících

CzechTourism cestování Turisté cestovní ruch Česká republika

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy