Hotely v Brně se těší na turisty, chybí jim ale firemní večírky

Brněnské hotely vítají možnost ubytovat ve svých pokojích také hosty, kteří přijeli za rekreací, ne jen za prací. Od čtvrtka jim to téměř po půl druhém měsíci umožní rozvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru. I přes to, že hotely v Brně těží spíše z konání veletrhů a kongresů, několik turistů očekávají. Některým ale budou chybět firemní vánoční večírky, vyplývá z odpovědí zástupců hotelů, které ČTK oslovila.

Hotel Barceló Brno Palace je na rozvolňování připravený. "Těšíme se na turistickou klientelu. Poptávku po cestování na prosinec vnímáme a je to zřejmé i z nových rezervací. Hosty na Vánoce očekáváme na poslední chvíli, ale vzhledem k aktuálním restrikcím platným pro zahraniční příjezdy do České republiky budou hosté pravděpodobně pouze tuzemští. Vše také bude záviset na podobě vánočních trhů," řekla za hotel Markéta Janatová.

Dodala, že se hotelu podařilo udržet všechny zaměstnance a příští rok očekává zlepšení.

Hotel Courtyard počítá s pořádáním společenských akcí. "Jsme připraveni pořádat akce, kdy uvnitř bude možných maximálně deset osob a ve venkovních prostorech 50. Přímo v hotelu nyní nabízíme kromě existujících konferenčních sálů i nové studio pro virtuální a hybridní události, přičemž ve studiu může být přítomno deset osob a zároveň se celá akce může živě přenášet neomezenému množství vzdáleně připojených účastníků," řekl za hotel Štěpán Malý.

Novinku připravil hotel i pro pořádání venkovních akcí. Vánoční večírky pro kolektivy a firmy v podobě soukromých vánočních trhů nachystá na vyhřívané terase hotelu.

Podle Malého však Vánoce obecně bývají spíše klidnějším obdobím s nízkou obsazeností. "Neočekáváme, že se to letos změní. Co bývá naopak v běžných letech velmi silným obdobím, je Silvestr, kdy k nám jezdí skupiny hostů z tuzemska i ze zahraničí. Je zřejmé, že vzhledem k aktuální situaci nebude možné oslavy pořádat a ztráty se tím pádem ještě výrazně prohloubí," řekl.

Vedení Hotelu International uvítalo především to, že se o rozvolnění dozvědělo s dostatečným předstihem. "Jsme připraveni otevřít zpět naši lokální restauraci a ubytování jsme zpestřili zajímavými balíčky. Kde jinde strávit adventní víkend než v centru Brna. Vítáme i snahu magistrátu zpříjemnit lidem náladu trochou vánoční atmosféry. Období Vánoc je ale pro hotely i restaurace obdobím večírků či firemních setkání. Ta jsou nadále zapovězena a odráží v podstatě celoroční stav naší branže. Dopady jsou nemalé, i přes snahu vlády o kompenzace," uvedla ředitelka hotelu Beatrice Vojtková.

Společnost proto podle ní omezila výdaje na minimum a investice či opravy posunula na lepší časy. "Pohostinství už svým výrazem zdůrazňuje předpoklad vlastnosti, kterou by měl pracovník v hotelové a restaurační branži oplývat. Bohužel, jen to nestačí. Doba si žádá flexibilitu, multifunkčnost a odbornost. Je na každém z nás chtít je projevit," poznamenala ředitelka.

Od čtvrtka bude platit nový stupeň rizika v protiepidemickém systému (PES). Ze čtvrtého přejde na mírnější třetí.

Související

Více souvisejících

Brno Hotely

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

Putin zvítězil, volilo ho přes 87 procent lidí, ukazuje první průzkum

Ruský prezident Vladimir Putin podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností suverénně obhájil mandát. Volit ho mělo více než 87 procent lidí, kteří odevzdali hlas. Účast u voleb hlavy státu v neděli překročila 65 procent. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy