Krize je příležitost, píše Kellner ve výroční zprávě PPF

Krize je příležitost a problémy je třeba překonat, píše nejbohatší Čech Petr Kellner v úvodním slovu k výroční zprávě své skupiny PPF za loňský rok. Poukazuje na změny, které nastaly s letošním celosvětovým rozšířením nového typu koronaviru. Pandemie podle něj ukázala relativitu věcí, které byly považovány za zásadní a neměnné.

"Za dobu existence PPF ještě nikdy nebyl tak velký rozdíl mezi světem, který naše výroční zpráva popisuje, a světem, v němž se nachází. V roce 2019 se světu ještě dařilo," píše Kellner v úvodu k více než dvousetstránkové výroční zprávě vydané v pevné vazbě. Skupina PPF loni vykázala hospodářský výsledek po zdanění 935 milionů eur (24,5 miliardy Kč) ve srovnání s 815 miliony eur o rok dřív. Výnosy meziročně zvýšila o 17,5 procenta na 10,15 miliardy eur a aktiva o osm procent na 48,614 miliardy eur.

Právě jsme vydali Výroční zprávu za rok 2019. Je v ní více našich lidí a více informací než v předchozích letech ➡️ https://t.co/8JUx6LzT6L#jsmePPF pic.twitter.com/obaqMTz76a

— Skupina PPF (@SkupinaPPF) July 31, 2020

Z projektů, které se podle něj PPF podařily, zmiňuje Kellner akvizici mediální skupiny CME, vydání 27miliardové emise pro financování telekomunikačního byznysu skupiny a vybudování a spuštění nového mýtného systému v ČR. "A tak jako každý rok i v roce 2019 se nám něco nepovedlo," píše bez dalšího upřesnění.

Koronavirus Kellner spojuje s úpadkem a destrukcí. "Pandemie všem bez rozdílu ukázala relativitu věcí, které jsme považovali za zásadní a neměnné. Díky tomu teď všichni víc přemýšlíme o tom, co je v životě skutečně důležité," píše. Rodina, děti, zdraví, svoboda, vyjmenovává vzápětí. 

Píše také o zodpovědnosti, významu práce a kořenech PPF v České republice, i když už je to "skutečně velká světová firma". "Víme, že každá krize je současně příležitost a že problémy jsou od toho, abychom je řešili a překonávali," podotkl Kellner.

Fotografie Kellnera a dalších akcionářů a členů vedení PPF ve výroční zprávě jsou podle něj inspirovány místy a hodnotami, které je v mládí nejvíc formovaly. Šestapadesátiletý Kellner sedí na snímku v tričku a riflích u táborového ohně, Ladislav Bartoníček je na fotce v kožené bundě u jezu na Berounce a Jean-Pascal Duvieusart v rozepnutém obleku bez kravaty u srubové stavby. Kellner podle výroční zprávy ovládá 98,93 procenta PPF, Bartoníček a Duvieusart shodně 0,535 procenta.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Sídlí v Amsterodamu. Působí v Evropě, Asii a USA. Do portfolia PPF patří například úvěrová firma Home Credit, Air bank a PPF banka, telekomunikační operátor O2 v Česku a na Slovensku, internetový obchod Mall a srovnávač Heureka, provozovatel tuzemského mýtného systému CzechToll a biotechnologická firma Sotio. Loni v říjnu PPF oznámila převzetí mediální společnosti CME včetně české skupiny Nova.

Související

Více souvisejících

Petr Kellner ppf group Ekonomika

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy