Kam jít bobovat s dětmi v Brně?

Počasí se zatím zimy vzdát nechce. Co si ji užít naplno a vzít děti třeba bobovat? V Brně najdete hned několik míst, kde si užijete zábavu vy i vaši potomci. Podívejte se, která to jsou, a vyrazte o víkendu na výlet.

Dětské boby můžete vzít v podstatě na jakýkoliv kopec. Vždy ale na vlastní nebezpečí, proto je dobré dodržovat základní pravidla, aby nedošlo k úrazu. Vyhněte se zejména nebezpečným úsekům, kopcům směřujícím do silnice a vždy na děti dohlížejte. Vyplatí se mít helmu a chrániče.

Kam v Brně vyrazit na boby?

V Brně je hned několik míst, kde se zabaví celá rodina. Můžete zkusit třeba bobové dráhy nebo vyrazit na oblíbená bobařská místa, jako je Kraví hora, Střelecký a Medlánecký kopec nebo například Čertova rokle. Pokud si chcete užít trochu více sněhu, vydejte se do nedaleké Rudice u Blanska, která je od Brna vzdálená jen půl hodiny. Ten nejlepší svah na bobování tam najdete hned vedle větrného mlýna, který zároveň slouží jako muzeum.

Celoroční bobování nebo závod na zasněžené svahu na sáňkách?

·         Bobová dráha Kadlcův mlýn v Mariánském údolí – Téměř kilometrový okruh bobové dráhy s maximální rychlostí 40 km/h najdete v Brně-Líšni. Adrenalinový zážitek je zaručen pro malé i velké. Užijte si 12 zatáček a „vývrtku“ schované v lese mezi stromy. Nástupní a výstupní místo je restaurace Kadlcův mlýn, kde si můžete odpočinout a dát si něco k snědku.

·         Bobovka u mlýna – Trasa delší než 1 kilometr nabízí skvělou příležitost pro zábavu. Nemusíte se ničeho bát, dráha má automatické elektromagnetické brzdy a každé boby mají bezpečnostní pásy, takže je dráha vhodná i pro děti.

·         Sáňkařská dráha ve Špindlerově mlýnu – Pokud ještě nemáte dost sněhu, vyrazte na nejdelší osvětlenou sáňkařskou dráhu v Česku. Bezmála 3 kilometry dlouhá trasa s převýšením až 400 metrů je ideální pro zabavení celé rodiny. Sáně si můžete zapůjčit na místě, takže pokud nemáte vlastní, nezoufejte.

Výhodou bobových drah je, že bývají otevřené celoročně, díky čemu je můžete mít jako cíl výletu v zimě i v létě. Sáňkařská dráha ve Špindlu sice bez sněhu asi moc zábavy neposkytne, za to je její okolí skvělým místem pro jarní a letní výlety i s dětmi, tak se nebojte sem vyrazit i za teplého počasí.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 10 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 10 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 10 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 11 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy