Film Havel vévodí návštěvnosti kin, na druhé místo odsunul komedii 3Bobule

Snímek Havel režiséra Slávka Horáka, který se soustředí na osobní život prvního českého prezidenta Václava Havla, vévodí tabulce návštěvnosti českých kin.

Film o Havlově boji za pravdu, pronásledování a věznění, ale také milostných vztazích a vlastních pochybách při svém vstupu do kinosálů přilákal o víkendu přes 32.500 lidí. Na druhé místo odsunul měsíc vedoucí vinařskou komedii 3Bobule. Vyplývá to z informací na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Třetí pokračování Bobulí režiséra Martina Koppa při svém premiérovém víkendu zaznamenal srovnatelný počet diváků jako Havel. Za pět týdnů 3Bobule zhlédlo bezmála 160.000 lidí.

Na třetí příčku žebříčku se z druhého přesunulo první celovečerní animované dobrodružství mluvícího psa Scooby-Dooa s názvem Scoob!, které za dva týdny nasbíralo přes 40.000 diváků. Podobný zájem je na čtvrtém místě o necenzurovanou verze dokumentu V síti určenou pro dospělé publikum. Původní verze snímku V síti je na jedenáctém místě. Šokující výpověď o zneužívání dětí na internetu vidělo od jeho premiéry na konci února přes 401.000 diváků a jeho tržby překročily 60 milionů korun. Na pátém místě je německá komedie Téměř dokonalá tajemství, kterou za šest týdnů vidělo 67.000 návštěvníků kin.

V první desítce nejnavštěvovanějších filmů uplynulého víkendu jsou ještě z českých snímků na sedmém místě komedie Chlap na střídačku a na osmém Přes prsty.

Tento čtvrtek bude mít premiéru dokument K2 vlastní cestou o horolezkyni Kláře Kolouchové, která jako první Češka a dvacátá žena na světě zdolala horu K2 v pákistánském pohoří Karákorám. Dále do kin vstoupí americký horor Démon zatracení, rusko-americký animovaný snímek Velké dobrodružství malé pandy a francouzsko-německé drama Proxima.

Související

Z filmu Havel

Film Havel od režiséra Horáka dostal v Římě filmovou cenu

Film Havel režiséra Slávka Horáka dostal o víkendu cenu za nejlepší celovečerní film na 19. ročníku Římského festivalu nezávislých filmů (Riff). Informuje o tom agentura ANSA. Mezinárodní porota festivalu, který se letos uskutečnil výlučně on-line formou, ocenila, že se film vyhýbá zaběhnutým postupům, jež jsou typické pro životopisné snímky.

Více souvisejících

film Havel film "3 Bobule" Kina kultura filmy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy