Herec Will Smith kvůli útoku na Chrise Rocka rezignoval na členství v americké filmové akademii

Herec Will Smith v pátek rezignoval na své členství v americké filmové akademii. Stalo se tak poté, co v neděli při předávání filmových cen Oscar udeřil do tváře moderátora a komika Chrise Rocka. Smith uvedl, že zradil důvěru akademie a označil své chování za "neomluvitelné", uvedla agentura AP. Pořadatel filmových cen rezignaci přijal.

"Zradil jsme důvěru akademie," uvedl Smith. Dodal, že přijme veškeré důsledky svého chování, které označil za "šokující" a "neomluvitelné". "Pracuji na tom, aby násilí už nikdy nepřevážilo nad rozumem," dodal Smith.

Předseda akademie David Rubin uvedl, že rezignace byla přijata. "Nadále bude pokračovat disciplinární řízení proti Smithovi za porušení pravidel chování akademie," dodal Rubin. Podle agentury AP však není jasné, jakou další sankci by akademie mohla proti Smithovi přijmout nad rámec vyloučení ze svých řad.

Komik Rock během předávání filmových cen bavil hosty v sále četnými vtipy. Na adresu manželky herce Jady Pinkettové-Smithové zažertoval, že se těší na roli v pokračování filmu G. I. Jane. Odkazoval tak na její velmi krátký sestřih vlasů, jaký měla rovněž herečka Demi Mooreová jako hlavní představitelka ve zmiňovaném filmu z roku 1997. Žert se ovšem ukázal jako nemístný, protože Smithova manželka trpí alopecií, což je nemoc způsobující vypadávání vlasů.

Smith dal Rockovi nejprve facku, pak na něj již ze svého místa dvakrát zařval "neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!". V úterý se Smith moderátorovi omluvil.

Související

Will Smith

Will Smith nesmí kvůli facce 10 let na Oscary, rozhodla akademie

Herec Will Smith nesmí deset let na udílení Oscarů ani jiné akce americké filmové akademie. Takový trest vzešel z dnešní schůze rady guvernérů akademie poté, co dal Smith při letošním předávání Oscarů facku moderátorovi Chrisi Rockovi. Informovaly o tom světové zpravodajské agentury. Akademie v prohlášení označila Smithovo chování za nepřijatelné a škodlivé.
Will Smith na pódiu udeřil moderátora Oscarů

Will Smith během udílení Oscarů udeřil moderátora

Při předávání filmových cen Oscar americký herec Will Smith, který získal cenu pro nejlepšího herce, vstal ze svého místa v sále a na pódiu udeřil do tváře moderátora a komika Chrise Rocka. Reagoval tak na vtip o oholené hlavě své manželky Jady Pinkettové-Smithové, která je nemocná. Za své jednání se později opakovaně omluvil. Pořadatel Oscarů na twitteru napsal, že "neschvaluje jakoukoliv formu násilí".

Více souvisejících

Will Smith (herec)

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Macron vyzval k většímu zbrojení. Nemůžeme spoléhat na USA, Evropa je smrtelná, musí posílit obranu, prohlásil

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy