Herec Pavel Nový točí klip s ostravskou kapelou Self Made

Herec Pavel Nový dnes v Ostravě natáčí klip s ostravskou kapelou Self Made. V písni o studentských výmluvách s názvem Alibista se ujal role profesora. Nový dnes ČTK řekl, že se v mládí sám moc nevymlouval, brzy dospěl k názoru, že pravda je často mnohem neuvěřitelnější.

Ostravská kapela Self Made loni oslavila pět let existence, pro natáčení klipu, který vzniká v prostorách Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava, si však dovolila pozvat hereckou osobnost.

Zpěvák skupiny René Matlášek se s Pavlem Novým před časem seznámil v jedné talkshow a už tehdy mu herec spolupráci přislíbil. "Pavel Nový je skvělý herec, který ztvárnil řadu rolí ve filmech, na kterých jsem vyrostl. Velmi si jej i jeho práce vážím," řekl Matlášek ČTK.

Matlášek studuje vysokou školu v Brně a tam jej napadl i jeden z ústředních veršů nové písně. Celá skladba je o studentských výmluvách, mnohdy i absurdních. Sám se ale snaží moc nevymlouvat. "Ale taky je možné, že si to po těch letech už jen raději nepamatuju," řekl zpěvák s úsměvem. V osobním životě ale s výmluvami zkušenosti má. "Nepovažuji se za člověka, co by měl ve zvyku se vymlouvat často, a doufám, že mě tak nevidí ani mé okolí. Ale lhal bych, kdybych řekl, že jsou mi výmluvy úplně cizí," uvedl.

Nový dnes do Ostravy dorazil vlakem a ve velmi dobré náladě. Na natáčení se moc těšil. "Je to pro mě zábava," řekl ČTK po příjezdu. S ne úplně známými kapelami spolupracuje častěji, jednou vystupoval mimo jiné v klipu rockové kapely z Teplic. Matláškova skladba jej zaujala. "Je to pěkná pecka," řekl herec. Věří, že píseň má potenciál, aby se prosadila. Přirovnal ji ke skladbám své oblíbené kapely Yo Yo Band.

Související

Hlavní protagonisté chystaného snímku Bába z ledu: Pavel Nový, Zuzana Krónerová a režisér Bohdan Sláma

OBRAZEM: Originální prezentace filmu Bába z ledu ve Vltavě u Národního divadla. Herci se vody nebáli

Praha - Snímek režiséra Bohdana Slámy Bába z ledu zavítá do našich kin v únoru příštího roku, ale hlavní protagonisté za doprovodu I. plaveckého klubu otužilců Praha (I. PKO) předvedli v podvečer 19. prosince v chladných vodách Vltavy u mostu Legií ojedinělou prezentaci. Představitelé hlavních rolí ve filmu, slovenská herečka Zuzana Krónerová a Pavel Nový za asistence pana režiséra a v doprovodu členů I. PKO, necouvli před poněkud bahnitou a především chladnou Vltavou, aby dostatečně novou love story zpropagovali. Pavel Nový už zkušenosti s otužování měl, Zuzana Krónerová několik měsíců trénovala zejména ve vodách bratislavských Zlatých Pieskov. Ve Vltavě nakonec zahanbila své kolegy, kteří po několika minutách prchli z chladné vody za suchými oděvy a teplými nápoji. Režisér Sláma vysvětlil, že hodlá ve vodě plout stylem "na Marunu", totiž odevzdaně zvedne ruce a nechá se unášet do dáli. Což se nakonec nestalo a společně se svým dočasným svěřencem Novým vystoupili na molo v severním cípu pražského ostrova Žofín. Doprovod zajistil I. plavecký klub otužilců Praha, který už příští týden, tedy 26. prosince, čeká tradiční Memoriál Alfréda Nikodéma. Na letošní rok připadá jubilejní 70. ročník. I zkušení otužilci po opuštění vltavských vln (kde ovšem setrvali podstatně déle a vyzkoušeli si i 750 metrový okruh směrem ke Střeleckému ostrovu a poté podél mostu Legií zpět na Žofín) vyjadřovali obdiv k hercům, protože podle jejich reakce byla zima značná.
Jedním z běžců byl také herec Pavel Nový

Světlušku letos podpořilo přes dva tisíce běžců

Praha - V úterý 29. dubna se v pražské Stromovce uskutečnil již třetí ročník charitativního projektu Noční běh pro Světlušku, do kterého se tentokrát zapojilo přes dva tisíce účastníků. Díky všem běžcům se podařilo pro Světlušku nashromáždit výtěžek ve výši více než jeden milion korun pro pomoc nevidomým a lidem s těžkým zrakovým postižením.

Více souvisejících

Pavel Nový (herec) skupina Self Made Hudba kultura Ostrava

Aktuálně se děje

před 3 hodinami

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Češi vstoupili do mistrovství světa infarktovým zápasem. Finy porazili až v nájezdech

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Nelson Mandela, bývalý prezident Jihoafrické republiky a jeden z hlavních bojovníků proti apartheidu. Byl spoluzakladatelem ozbrojeného křídla Afrického národního kongresu Umkhonto we Sizwe, které bylo vládami Jižní Afriky a Spojených států označeno za teroristickou organizaci. Za svou činnost byl režimem apartheidu 27 let vězněn.

Mandelu jako hlavu státu uznávali prakticky všichni Jihoafričané, uvádí afrikanista Skalník

Uplynulo 30 let od chvíle, kdy se jihoafrickým prezidentem stal čelní bojovník proti rasovému apartheidu Nelson Mandela. Během pětileté vlády procházela země především transformací, kdy klíčové státní i ekonomické pozice přebírali černí Afričané, připomíná Petr Skalník v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Afrikanista, antropolog a bývalý diplomat v něm také upozorňuje, že Mandela byl mnohem více nacionalistou než socialistou a za jeho prezidentství Jihoafrická republika získala mezinárodní prestiž a začala hrát rozhodující politickou i hospodářskou roli na kontinentu. Mandelovo působení v čele státu tak považuje za úspěšné, navzdory tomu, že se první hlavě státu černé pleti nepodařilo zkrotit bující kriminalitu a překlenout majetkovou propast ve společnosti.

včera

Ilustrační fotografie.

Pro Kämpfa uvolnil místo v národním týmu Kousal, kapitánem se stal veterán Červenka

Čtvrtečního tréninku v pražské O2 Areně se zúčastnil poprvé útočník Toronta David Kämpf, který se tak připojil k týmu. Musel ho naopak opustit někdo ze stávajících nominovaných, vyšlo to na Pavla Kousala. Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem pak počítá s Kämpfem do prvního utkání turnaje, který Češi odehrají v pátek proti Finsku. Kromě toho ve čtvrtek taktéž vybrali kapitána a jeho asistenty. Čéčko bude nosit podle očekávání ten nejzkušenější Roman Červenka a jeho pobočníky se pak stali obránce Radko Gudas (Anaheim) a útočník Ondřej Palát (New Jersey).

včera

včera

včera

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno včera

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko poslalo balistické rakety na Charkov. Samo přiznalo požár v další rafinérii

Během noci na pátek se město Charkov na severovýchodě Ukrajiny opět stalo cílem útoku ruské armády, tentokrát s nasazením pravděpodobně balistických střel. Informovala o tom britská stanice BBC s odvoláním na ukrajinské úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy