Skupina Mandrage vyrazí na turné, pak na neurčenou dobu ukončí činnost

Plzeňská popová skupina Mandrage po turné Dlouhej únor, které zahájí 1. února v pražském Foru Karlín, přeruší na neurčenou dobu svou činnost. Důvodem jsou osobní problémy frontmana skupiny Víta Starého. Koncertní šňůra navazuje na novou desku Mandrage Vidím to růžově, která vyšla loni v prosinci. ČTK o tom za kapelu informovala Michaela Fialová Rozšafná.

"Bude potřebovat nějaký čas a pomoc, aby to zvládl. Jako kapela tak v tuto chvíli nejsme schopni nikomu nic slíbit. Můžeme však slíbit Víťovi, že ho neopustíme a uděláme vše pro to, aby mu bylo lépe," uvedla kapela.

V hudebním zákulisí se objevily informace, že za zdravotními problémy třicetiletého zpěváka Starého jsou drogy.

Na turné by Mandrage měli zahrát vedle Fora Karlín ve velkých sálech v Brně, Hradci Králové, Liberci, Českých Budějovicích a Plzni. Série koncertů končí 29. února v Ostravě. Na turné oblíbená skupina vyrazí společně se zpěvákem Sebastianem.

Mandrage na hudební scéně působí od roku 2001, kdy se sešli první členové zpěvák Vít Starý a bubeník Vorda. Plzeňská pětice na svých pozdějších albech podle hudebních publicistů nabízí vyzrálejší kytarový pop než na svém debutu, který vyšel pod názvem Přišli jsme si pro vaše děti v roce 2007. V roce 2012 se jejich píseň Šrouby a matice stala nejhranější skladbou v popových rádiích. Na hudebních cenách Žebřík v roce 2014 Mandrage zvítězili v kategorii skupina roku a obsadili písní Siluety 2. místo v kategorii skladba roku.

Související

Michal Horáček

Co poslouchat? Mandrage, Tři sestry a Michal Horáček vydávají "best ofky"

Kapely Tři sestry a Mandrage a textař a producent Michal Horáček vydávají nahrávky, které shrnují jejich dosavadní kariéry. Všechny tři mají podobu trojalba a obsahují desítky hitů. Skupina Tři sestry, které jsou na scéně 35 let, připravily kompilaci Platinum Maxxximum. The Best Of Mandrage rekapituluje kariéru kapely, která na začátku letošního roku ukončila svoji kariéru.

Více souvisejících

skupina Mandrage Vít Starý (Mandrage) Hudba koncerty kultura

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy