Sopranistka Lenka Graf se spojila s Jaroslavem Svěceným v modlitbě Ave Maria. Ke skladbě vznikl také videoklip

Modlitba Ave Maria je oblíbeným textem hudebníků všech epoch. Nyní se dočkala další verze v podání sopranistky Lenky Graf a houslisty Jaroslava Svěceného. Ke skladbě, kterou má většina lidí spojenou s Vánocemi, vznikl také videoklip.

„S Jarouškem se známe několik let. Poprvé jsme se potkali v Prague Business Clubu, ve kterém máme oba členství. Při pořádání kostelních adventních koncertů ve spojení s Nadačním fondem Energie pomáhá byl jedním z hostů, kteří byli v mém rodném Ústí nad Labem vždy vítáni. Spolupráce s Jaroslavem je pokaždé skvělá, atmosféra pohodová a vždy se těšíme na další naše setkání. Nesměl chybět ani na křtu mého prvního alba Láska věčná,“ zavzpomínala Lenka na seznámení se Svěceným.

Skladba Ave Maria se také objevila na posledním albu Lenky Graf Vánoční poselství, jenž je kolekcí písní s vánoční tématikou. Její debutová deska z roku 2017 s názvem Láska věčná pak byla mixem opery a popu.

„Ave Maria je modlitba, u které pociťuji zvláštní pokoru. Má mnoho podob a hudebních ztvárnění. Silný text ve spojení s úžasnou hudbou má podle mého názoru obrovskou sílu a naplňuje mne nepopsatelným emocionálním prožitkem,“ uvedla Graf.

Lenka Graf žije střídavě v Čechách a na Floridě. Kromě muziky se věnuje také charitativní činnosti. Je zakladatelkou Nadačního fondu Energie pomáhá, jenž se zaměřuje na finanční podporu vzdělávání dětí. Ve svém rodném městě Ústí nad Labem často pořádá benefiční akce, na kterých už vystoupila řada známých osobností jako například operní pěvec Štefan Margita, Eva Urbanová, Markéta Fassati, Lenka Filipová a mnoho dalších. S manželem podnikatelem Alešem Grafem má dvě děti.

Související

Splněný sen sopranistky Lenky Graf

Splněný sen sopranistky Lenky Graf

Sopranistka Lenka Graf je krásná, má skvělou rodinu, manžel ji miluje, hudba ji provází již od dětství, střídavě žije na Floridě a v Čechách a teď si plní svůj sen. Vydává své první CD. „Moje dvě děti, manžel Aleš a hudba, to je pro mě LÁSKA VĚČNÁ, proto jsem takto pojmenovala své album a jmenuje se tak i jedna z písní alba.“

Více souvisejících

Lenka Graf Jaroslav Svěcený

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy