Zdrcený Elton John. Koncert nemohl dokončit, přišel o hlas

Britský zpěvák Elton John byl donucen přerušit svůj koncert na Novém Zélandu. Viditelně zklamaný hudebník přišel během nedělního vystoupení na stadionu v Aucklandu o hlas. Již na začátku koncertu přítomné informoval o tom, že mu lékaři diagnostikovali zápal plic.

"Úplně jsem ztratil hlas. Nemůžu zpívat. Musím jít. Omlouvám se," řekl svým fanouškům Elton John. Jak popsala BBC, Sir Elton John vypadal, že propukne v pláč, když se opřel o své piano a potřásl hlavou. Když následně za pomoci několika asistentů opatrně odešel z pódia, jeho fanoušci ho zahrnuli obrovským potleskem.

I want to thank everyone who attended the #EltonFarewellTour gig in Auckland tonight. I was diagnosed with walking pneumonia earlier today, but I was determined to give you the best show humanly possible. pic.twitter.com/5hBSJNqWl1

— Elton John (@eltonofficial) February 16, 2020

Britský zpěvák trpí lehčí formou zápalu plic, který v angličtině nese název walking pneumonia, tedy zápal plic, při němž se chodí. Jeho příznaky nebývají tak dramatické, připomínají spíše lehký zánět průdušek. Jde hlavně o kašel, bolest na hrudi, bolest v krku a bolest hlavy.

Lékaři zpěváka kontrolovali i během koncertu. Navzdory svému onemocnění Elton John zpočátku zazpíval množství svých hitů včetně písně Candle in the Wind. Když se ale pokusil zazpívat píseň Daniel, jeho hlas selhal a své vystoupení nedokončil.

Krátce po opuštění pódia napsal zpěvák svým fanouškům emotivní vzkaz na instagramu: "Zpíval jsem z celého srdce, pak to ale můj hlas již více nedokázal. Jsem zklamaný, naštvaný a omlouvám se. Dal jsem do toho všechno. Velice vám děkuji za neuvěřitelnou podporu a za všechnu lásku, kterou jste mi během dnešního vystoupení dali najevo. Jsem vám neskonale vděčný," napsal Elton John. Zpěvák by měl v Aucklandu v rámci svého turné odehrát ještě další dva koncerty, v úterý a ve čtvrtek.

Související

Více souvisejících

Elton John Koncert Hudba kultura Nový Zéland

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Španělsko se řítí do politické nejistoty. Pedro Sánchez zvažuje kvůli manželce rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy