Bývalé vedení Barcelony hanělo Messiho, ukazují uniklé zprávy z Whatsappu

Přestože už od předloňského léta působí Lionel Messi v Paříži, nyní v jeho bývalém působišti Barceloně vypukla kauza spočívající v husté atmosféře mezi bývalým vedením velkoklubu a právě hvězdným Argentincem. Jak totiž informuje španělský deník El Periodico, na světlo světa vypluly zprávy z Whatsappu mezi vedoucím právního oddělení Romanem Gomezem Pontim a bývalým klubovým představenstvem reprezentovaný Josepem Mariou Bartomeuem, v nichž nenechávali nit suchou právě na argentinské hvězdě.

Poněkud netaktní slovník si vybrali pro pojmenování Lionela Messiho na začátku roku 2021, kdy ho například nazývali trpaslíkem či dokonce krysou, přičemž tak měli narážet na Messiho sobecký přístup v době koronaviru. Tehdy se katalánský gigant nacházel v tíživé finanční situaci. Současná kauza pak souvisí s e-mailem ze začátku roku 2021, ve kterém byla zveřejněna výše Messiho platu.

„Barto (Bartomeu), nemůžeš chovat úctu k téhle kryse z kanálu. Klub mu dal všechno a on se rozhodl, že nastolí diktaturu, bude řídit přestupy, smlouvy, rozhodovat o sponzorech a vše v jeho prospěch," napsal například konkrétně Ponti v jedné ze zpráv. Ponti totiž tehdy chtěl, aby veřejnost věděla, nad čím vším měl v klubu Messi hlavní slovo a za co částečně vydělal díky provizím bratra a hráčského agenta Rodriga Messiho.

„K číslům jeho smlouvy bychom měli přidat Pinta, obnovení smlouvy Suáreze, Jordiho Albu a prodloužení Ansu Fatiho," navrhoval pak dále Ponti bývalému vedení a pokračoval: „A především hromadění jeho vydírání a neúcty, kterou jsme tomu hormonálnímu trpaslíkovi trpěli. Barceloně vděčí za svůj život, a když pak přijde covid, on napíše legendární požadavek: ‚Snižte plat všem ostatním, ale na můj a Luisův (Suárezův) nesahejte.' Doufám, že odejde a pro lidi se stane lhostejným. To je to nejhorší, co ho může potkat.“

Messi pak nebyl jediným vděčným terčem útoků ze strany Pontiho. Trefoval se i do jeho tehdejších spoluhráčů, mimo jiné i do Gerarda Piquého nebo Sergia Busquetse. Dodejme, že velkoklub byl pochopitelně zadlužen příliš už v době před covidem, tato situace ale jeho hospodaření ještě ztížila, podle současného šéfa Barcelony Joana Laporty se dluh kvůli covidu navýšil na 1,35 miliardy eur.

Nejen kvůli těžké finanční situaci, ale určitě i kvůli špatným vztahům s vedením nakonec Messi předloni v létě odešel do Paris Saint Germain, navzdory tomu, že sám chtěl v Katalánsku pokračovat. 

Související

Lionel Messi

Lionel Messi podepsal smlouvu v Inter Miami. Jeho plat přesáhne miliardu korun ročně

Fotbalový klub působící v Major League Soccer (MLS) Inter Miami oficiálně oznámil, že fotbalová ikona Lionel Messi podepsal s klubem v sobotu smlouvu na dva a půl roku s opcí s ročním příjmem ve výši 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun). Tímto krokem se argentinská superhvězda připojuje k týmu a stává se významnou posilou pro americkou fotbalovou ligu. Informuje server CNN.

Více souvisejících

Lionel Messi FC Barcelona

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

Ruský útok na město Černihiv nezastavíme, přiznal Zelenskyj. Armáda nemá rakety ani vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy