armáda Jižní Korea

Jens Stoltenberg

Stoltenberg vyzval Soul, aby poskytl vojenskou pomoc Ukrajině

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg dnes vyzval Jižní Koreu, aby navýšila svou vojenskou pomoc Ukrajině, která se brání ruské invazi. Informovala o tom agentura Reuters. Stoltenberg je na návštěvě zemí východní Asie, dnes se z Jižní Koreje přesouvá do Japonska.
Jižní Korea, ilustrační fotografie.

Jižní Korea reagovala střelbou na narušení vzdušného prostoru drony z KLDR

Do vzdušného prostoru Jižní Koreje dnes proniklo pět severokorejských dronů, na což jihokorejská armáda reagovala nasazením stíhaček a vrtulníků a pokusy o sestřelení bezpilotních letounů. S odvoláním na jihokorejské činitele o tom informují světové zpravodajské agentury. Soul také oznámil, že po narušení svého vzdušného prostoru provedl výzvědný let nad KLDR.
armáda Jižní Korea (Republic of Korea army - ROK army)

USA a Jižní Korea pořádají společné vojenské cvičení, čeká se na reakci KLDR

Spojené státy a Jižní Korea dnes zahájily společné vojenské cvičení, které potrvá do 28. srpna. Americká a jihokorejská armáda pořádají manévry v srpnu pravidelně, letos je ale jejich rozsah omezený kvůli pandemii nemoci covid-19. Dá se předpokládat, že cvičení rozhořčí Severní Koreu, která tato cvičení považuje za přípravu invaze do KLDR.
armáda Jižní Korea (Republic of Korea army - ROK army)

Jižní Korea uzná náboženské důvody pro odmítnutí služby v armádě, omilostní 1800 mužů

Jižní Korea omilostní více než 1800 mužů, kteří byli původně odsouzeni za to, že se vyhýbali vojenské službě z osobních nebo náboženských důvodů. Každý Jihokorejec má do svých 28 let odsloužit zhruba dvouletou vojenskou službu. Jak dnes informoval server stanice BBC, loni soud rozhodl, že je možné odmítnout vstup do armády z důvodů osobního svědomí nebo víry.
armáda Jižní Korea (Republic of Korea army - ROK army)

Jižní Korea a USA se nedohodly na financování vojenské pomoci, smlouva vyprší 31. prosince

Jižní Korea a Spojené státy se zatím nedohodly na částce, kterou by se měl Soul podílet na americké vojenské pomoci. Dvoudenní americko-jihokorejské rozhovory, které skončily dnes, byly posledním plánovaným jednáním před 31. prosincem, kdy vyprší stávající dohoda týkající se financování pobytu 28.000 amerických vojáků nasazených v současné době v Jižní Koreji.
armáda Jižní Korea (Republic of Korea army - ROK army)

Jižní Korea má strach z KLDR, investuje do systému na ochranu před drony

Jižní Korea hodlá investovat 88 miliard wonů (1,7 miliardy korun) do vývoje systému, který bude od roku 2023 schopen zachytit a zneškodnit bezpilotní letouny. Důvodem je zejména opakované narušování jihokorejského vzdušného prostoru severokorejskými špionážními drony. Informovala o tom dnes agentura Reuters.
Ilustrační foto

Jižní Korea a USA zahájily společné vojenské cvičení, navzdory KLDR

Jihokorejská a americká armáda dnes zahájily společné vojenské cvičení, které potrvá do 20. srpna. Stalo se tak navzdory varování KLDR, která minulý měsíc uvedla, že manévry ohrozí pokračování americko-severokorejských rozhovorů o odstranění atomových zbraní z Korejského poloostrova.

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 39 minutami

před 39 minutami

před 41 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy