Deutsche Welle

Facebook, autor: Kon Karampelas

Rusko zablokovalo přístup k ruskojazyčné službě BBC, Rádiu Svoboda nebo Meduze

usko zablokovalo přístup k ruskojazyčné službě BBC News, k informačnímu portálu Meduza sídlícímu v Rize, Rádiu Svobodná Evropa/Rádiu Svoboda (RFE/RL) nebo stanicím Deutsche Welle a Voice of America. Dnes o tom informovala ruská tisková agentura RIA. Ruský regulátor Roskomnadzor tato média obvinil z šíření falešných informací. Nefunguje také přístup na Facebook.
Evropská Unie

Německý tisk: Ve sporu o rozpočet EU jde o víc, než o peníze

Rozpory ohledně budoucího rozpočtu Evropské unie jsou zatím příliš hluboké a k řešení se státy posunuly jen o centimetry. Páteční krach summitu, kde se o finančním rámci jednalo, se dal proto předpokládat. Ve sporu o celkovou výši rozpočtu jde ale o mnohem více než jen o peníze, napsala v komentářích německá a rakouská média.
CNN Centrum v Atlantě, USA

Česko v centru pozornosti: Babiš kazí výročí sametové revoluce, hlásá CNN

Nedělní výročí sametové revoluce bude mít pro mnoho Čechů hořkosladkou příchuť. Tři desítky let po pádu komunistického režimu si lidé připomínají dramatický historický okamžik na pozadí obvinění potvrzených soudem, že jejich premiér spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností. Uvedla to dnes v komentáři ke shromáždění na pražské Letenské pláni americká televize CNN.
Moskva, Kreml

Rusko hodlá zakročit proti Deutsche Welle, stanice prý vyzývala k demonstracím

Ruské vysílání německé rozhlasové stanice Deutsche Welle (DW) vykazuje známky podpory extremismu a německý veřejnoprávní rozhlas nejspíš bude v Rusku zakázán. Vyplývá to z dnešního prohlášení Vasilije Piskarjova, šéfa parlamentní komise, která se vysíláním Deutsche Welle zabývala. Výhrady vůči německé stanici už v srpnu vyjádřilo ruské ministerstvo zahraničí.
Andrej Babiš, premiér ČR a předseda hnutí ANO

Peklo ve firmách Agrofertu? Sprosťárna a lži, ohradil se Babiš proti článku DW

Článek serveru německé rozhlasové a televizní stanice Deutsche Welle (DW) o zahraničních dělnících, kteří údajně pracují za špatných podmínek ve firmách spadajících pod holding Agrofert, je vymyšlený, řekl dnes novinářům před odletem do Bratislavy na schůzku premiérů visegrádské čtyřky s německou kancléřkou Angelou Merkelovou premiér Andrej Babiš (ANO). Podle něj podobných článků přibývá, protože lidem v Evropě vadí, když kriticky hovoří o migraci. Akcie svého holdingu Agrofert vložil Babiš kvůli zákonu o střetu zájmů předloni v únoru do svěřenských fondů.
Islámský stát (ISIS)

Řádění Islámského státu je u konce? Možná, ale je tu problém, o kterém se nemluví

Berlín/Damašek - Území "chalífátu" v Sýrii a Iráku činí pouhá 2 procenta z původní rozlohy, což znamená, že Islámský stát je téměř poražen. Tak to také označily i některé světové vlády. Po spoušti, kterou teroristická organizace napáchala, však zůstane jeden problém, o kterém se příliš nehovoří. Jde o děti bojovníků IS. Co se s nimi stane? Na to odpověděla německá televize Deutsche Welle.
Emmanuel Macron, prezident Francie

Macron jako Merkelová? Může získat stejnou moc, tvrdí německá televize

Berlín - Německá kancléřka Angela Merkelová si už zvykla na vůdčí roli v rámci Evropské unie. Čas však běží a je jasné, že jednou panování německé političky skončí. Evropa se však prý nemusí bát. Nahradit by ji mohl stále ještě čerstvý francouzský prezident Emmanuel Macron. Napsal o tom německý server Deutsche Welle.
Schröder, Gerhard

Rusko v EU? Bývalý německý kancléř přišel s novým plánem

Berlín - Stabilní Německo je základem pro stabilní Evropskou unii, proto by mělo co nejdříve dojít k vytvoření vlády. A Rusko? S tím je potřeba se spojit, ne proti němu vést boj. To si alespoň myslí bývalý německý kancléř Gerhard Schröder. Řekl to v rozhovoru pro server Deutsche Welle.

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy