Volodymyr Zelenskyj (Ukrajina)

Volodymyr Zelenskyj

Ruské jednotky vybombardovaly Oděsu v době, kdy tam byl Zelenskyj

Ruské jednotky uskutečnily ve středu raketový útok na jihoukrajinské město Oděsa v době, kdy tam byli na předem nehlášené návštěvě ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a řecký premiér Kyriakos Mitsotakis. Útok si vyžádal i oběti mezi civilním obyvatelstvem. 
Péter Szijjártó navštívil Česko

Szijjártó: Setkání Orbána se Zelenským nemá smysl, Trump je synonymem míru

Termín pro uskutečnění setkání mezi maďarským premiérem Viktorem Orbánem a ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským zůstává stále otevřený. Ministr zahraničí Maďarska Péter Szijjártó to uvedl na třetím ročníku diplomatického fóra v tureckém Antalyi s tím, že setkání Orbána se Zelenským bude mít smysl, pokud ukrajinská strana splní všechny požadavky Budapešti.
Ukrajinští vojáci brání svou zemi před ruskými agresory. Komentář

Dva roky války na Ukrajině: Putinovy lži, brutální bitvy a konec v nedohlednu

Před dvěma lety ruské jednotky překročily hranice suverénní Ukrajiny. Hned brzy ráno první šrámy války utrpěla řada měst v čele s Kyjevem, Charkovem či Oděsou. Ruské rakety začaly nevybíravě brát životy mužů, žen a dětí. Dne 24. února 2022 se rozhořel největší konflikt v Evropě od konce druhé světové války.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy