Babiše Zemanův projev potěšil. Přiznal problémy, na které poukázal

Premiéra Andreje Babiše (ANO) potěšil dnešní projev prezidenta Miloše Zemana. Předseda vlády ČTK napsal, že podle jeho názoru povzbudil lidi. Problémy, za které označil Zeman mimo jiné pomalou justici či stavební řízení, si vláda uvědomuje a patří mezi její priority, dodal Babiš. Některých se Babiš plánuje dotknout i na Nový rok, kdy přednese vlastní projev.

Babiš řekl, že ho potěšil především závěr proslovu. "Kde (prezident) řekl, aby se lidi nenechali nikým manipulovat a měli na věci svůj vlastní názor. Lidé se uzavírají do vlastních sociálních bublin a nejsou schopni spolu normálně bez agrese diskutovat. Hlavně mě ale potěšil proto, že se nás všechny snažil povzbudit a připomenout nám, že máme mít radost z toho, jak se nám daří," uvedl.

Problémů, o nichž Zeman mluvil, si je podle Babiše jeho kabinet vědom. "Jak uslyšíte 1. ledna i v mém projevu, patří mezi naše zásadní priority je vyřešit. Lhůty v justici se zkracují, doba výstavby velkých staveb by se měla zkrátit o tři až čtyři roky. Těší mě, že prezident taky vidí jasný smysl v Národním investičním plánu," uvedl.

Zeman v proslovu řekl, že si není jist, zda rozhodujícím faktorem oteplení planety je činnost člověka. Debatu o klimatické změně označil za nové náboženství a sebe za kacíře. "Co se týče klimatické změny, souhlasím, že nesmíme být hysteričtí, to ale neznamená, že se o přírodu kolem sebe nemáme velmi zodpovědně starat. Naše vláda to dělá," reagoval premiér.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Andrej Babiš

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy