Mynářovi skončila karanténa, informuje Zemana o své cestě do Číny

Kancléři prezidenta Vratislavu Mynářovi dnes skončila pravidla karantény kvůli riziku nákazy novým typem koronaviru. Mynář to řekl ČTK. V Ústřední vojenské nemocnici v Praze absolvoval kontrolní test. Jeho výsledky zatím neví, lékaři mu ale sdělili, že pravidla karantény už dodržovat nemusí. V nejbližší době tak seznámí prezidenta Miloše Zemana s výsledky své cesty do Číny.

Mynář právě po návratu z Číny musel karanténu dodržovat, stejně jako poradce prezidenta Martin Nejedlý a člen představenstva CITIC Europe Holdings a šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, kteří s ním v Číně byli. Nejedlý podle server Aktuálně.cz ale podmínky porušil. Několik dnů po návratu měl navštívit restauraci na Letné a ve středu parkovat v Karlíně. Zeman poté televizi Nova řekl, že mu za porušení karantény vyčiní.

Mynář před dvěma týdny v Pekingu jednal o předání humanitární pomoci, která se v Česku pro Čínu v souvislosti s bojem proti novému typu koronaviru vybrala. Později se objevila informace, že také předal čínským představitelům potvrzení účasti prezidenta Miloše Zemana na plánovaném summitu Číny se 17 středo- a východoevropskými zeměmi. Doprovázeli ho Nejedlý a Tvrdík.

Po jejich návratu Pražský hrad oznámil, že byli otestováni na onemocnění koronavirem, výsledek byl negativní. Tvrdík později uvedl, že po 14 dnech ho čeká kontrolní test. Mynář ČTK řekl, že ho dnes absolvoval. Jeho výsledek dostane v řádu hodin, doktoři mu ale sdělili, že karanténní pravidla již nemusí dodržovat. V nejbližší době se proto bude chtít sejít se Zemanem, aby ho o výsledcích svých jednání v Číně informoval.

Související

Vratislav Mynář

Policie navrhla obžalovat bývalého kancléře Mynáře kvůli dotaci na penzion

Policie navrhla obžalovat někdejšího hradního kancléře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. Případ se týká několikamilionové dotace pro firmu Clever Management, která ji získala před třinácti lety, ale loni ji vrátila. Mynář čelí stíhání z dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů EU, vinu dlouhodobě odmítá. 

Více souvisejících

Vratislav Mynář Miloš Zeman prezident čr Čína Martin Nejedlý (jednatel Lukoilu a poradce Zemana) Jaroslav Tvrdík Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 10 minutami

před 13 minutami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 41 minutami

před 48 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

NATO nerozmístí jaderné zbraně v jiných zemích, říká Stoltenberg

Během své návštěvy Varšavy ujistil šéf NATO Jens Stoltenberg, že Severoatlantická aliance nemá v plánu rozmisťovat jaderné zbraně v dalších zemích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy