Maďarsko je připraveno pomoci místní továrně Audi

Maďarská vláda je připravena poskytnout finanční podporu maďarské továrně německé automobilky Audi, aby ji pomohla udržet v provozu na plný výkon. Uvedl to podle agentury MTI maďarský premiér Viktor Orbán při dnešní návštěvě závodu.

Továrna Audi na výrobu osobních automobilů a motorů v západomaďarském Györu dnes obnovila běžný třísměnný provoz. Závod 23. března přerušil výrobu v rámci opatření proti šíření koronaviru. V polovině dubna pak částečně obnovil produkci motorů a koncem dubna také výrobu automobilů, napsala agentura MTI.

Orbán továrnu označil za "baštu maďarského průmyslu" a za "národní pýchu". Upozornil, že automobilka Audi již do závodu investovala přes 11 miliard eur (294 miliard Kč). Loni továrna vyrobila 1,97 milionu motorů a 164.817 automobilů. Závod na konci loňského roku zaměstnával téměř 13.000 lidí.

Automobilový průmysl se nyní po celém světě potýká s negativními dopady koronavirové krize, která těžce zasáhla výrobní aktivity i poptávku. Audi je součástí německého automobilového koncernu Volkswagen, do kterého patří rovněž Škoda Auto. Ta koncem dubna obnovila výrobu ve svých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a ve Vrchlabí. Odstávka kvůli pandemii způsobené koronavirem trvala téměř šest týdnů.

Související

Péter Magyar

Orbánovi se z diplomata vyklubal nový sok. Magyar založil novou stranu

Maďarský právník a bývalý diplomat administrativy premiéra Viktora Orbána, Péter Magyar, který v posledních týdnech vedl dva masové protesty proti Orbánově vládě, nyní zakládá politickou stranu nazvanou TISZA - Tisztelet és Szabadság Párt (Strana respektu). Tuto informaci zveřejnil ve čtvrtek na svém Facebooku.

Více souvisejících

Maďarsko Audi

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy