Volkswagen sloučil v Indii tři firmy, změna se týká i Škody Auto

Automobilový koncern Volkswagen bude v Indii působit pod jednotnou firmou. Sjednocením firem zabývajících se výrobou a prodejem osobních vozů Volkswagen India, Volkswagen Group Sales India a Škoda Auto India vznikla Škoda Auto Volkswagen India. Jednatelem firmy je Gurpratap Bopara, spojení firem umožní efektivnější využití spolupráce na důležitém růstovém trhu, uvedla dnes Škoda Auto v tiskové zprávě.

Nová společnost sídlí v západoindické Púně ve státě Maháráštra. Disponuje dvěma výrobními závody v Púně a Aurangábádu a regionálními kancelářemi v Mumbaí, Novém Dillí a dalších místech v zemi.

Three @VWGroup passenger car companies will merge into #SKODA AUTO Volkswagen #India Private Limited, with Gurpratap Boparai as Managing Director. The merger is a crucial milestone in the #INDIA20 project & will make more efficient use of the existing synergies.@SkodaIndia pic.twitter.com/50XHhJvl0T

— ŠKODA AUTO NEWS (@skodaautonews) October 7, 2019

"Zahájení fungování společnosti Škoda Auto Volkswagen India Private Limited představuje důležitý milník v projektu India 2.0. Fúze nám umožňuje vytvořit jeden z hlavních předpokladů k tomu, abychom mohli efektivněji spolupracovat na všech úrovních a dosáhli našeho dlouhodobého cíle: získat do roku 2025 pro značky Volkswagen a Škoda významný podíl na trhu," řekl předseda představenstva Bernhard Maier.

Firma chce už příští rok představit na autosalonu Auto Expo v Dillí první designové studie modelového portfolia z projektu INDIA 2.0.

"Díky fúzi zkombinujeme odbornost v oblasti technologií i řízení našeho týmu v Indii, což nám umožní v náročném konkurenčním prostředí využít náš skutečný potenciál. Budeme dále posilovat naši přítomnost v Indii, zajistíme profesní rozvoj zaměstnanců a udržitelnou profitabilitu pro naše prodejce," řekl jednatel Gurpratap Boparai.

Nová firma sdružuje značky koncernu Volkswagen, každá značka si ale zachová svou vlastní identitu i prodejní síť, včetně vlastních aktivit v péči o zákazníky.

V červnu 2018 oznámil koncern Volkswagen v projektu India 2.0 investici ve výši zhruba jedné miliardy eur (asi 25,7 miliardy korun). Letos v lednu bylo otevřeno nové technologické centrum v indické Púně, kde se budou vyvíjet vozy na bázi lokalizované platformy MQB-A0-IN, přizpůsobené potřebám a přáním tamních zákazníků. Škoda Auto Volkswagen India plánuje uvedení SUV střední velikosti na tamní trh. Nabízet je budou značky Škoda a Volkswagen.

Související

Volkswagen

Odvolací soud odmítl žalobu kvůli aféře dieselgate

Středočeský krajský soud dnes definitivně zamítl žalobu společnosti Safe Diesel, která požadovala odškodnění v souvislosti s tzv. aférou dieselgate. Soudy se nebudou zabývat nároky více než 7000 českých majitelů vozů značky Volkswagen vybavených naftovými motory, které byly vybaveny softwarem manipulujícím s emisemi.

Více souvisejících

volkswagen Škoda automobilový průmysl Indie Ekonomika

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy