Witowská končí v České televizi, kde působila víc než dvacet let

Moderátorka Světlana Witowská končí v České televizi, kde působila víc než dvacet let. Od listopadu se rozhodla začít novou etapu, oznámila dnes veřejnoprávní televize bez dalších podrobností na twitteru. Připojila vyjádření Witowské, v němž poděkovala divákům za přízeň, kolegům za skvělých dvacet let života a vedení České televize za důvěru.

ČT připomněla, že Wittowskou vídali diváci ve zpravodajských relacích Události, Události, komentáře a Interview ČT24 nebo při prezidentském duelu v roce 2018 mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem.

Witowská před dvěma lety oznámila, že z časových důvodů končí v hlavních zpravodajských pořadech ČT, tedy v Událostech a v Událostech, komentářích. Rozhodla se více věnovat rodině a vrátila se k moderování podvečerního pořadu Interview ČT24.

V médiích pracuje Witowská od 90. let. Kromě České televize působila také v televizi Prima, ČTK nebo Mladé frontě Dnes. V roce 2018 získala novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského.

Z prvního manželství se sportovním komentátorem Robertem Zárubou má syna Viktora. Z druhého manželství s nynějším ředitelem pražského dopravního podniku Petrem Witowským má syna Filipa.

Související

Markéta Pekarová Adamová

Nevidím důvod, proč přidat jen důchodcům, míní ekonomka. Vláda uplácí voliče, reaguje Adamová

Avizovaný jednorázový příspěvek ve výši šesti tisíc korun pro penzisty je podle ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) reakcí na jejich spotřební koš, kdy rostou jejich životní náklady, a pak také na skutečnost, že si nemohou přivydělat. Předsedkyně opoziční TOP 09 Markéta Pekarová Adamová je ale přesvědčená, že za ním stojí snaha "koupit" si voliče před podzimními krajskými a senátními volbami. Nesouhlas s bonusem vyjádřila také hlavní ekonomka Raiffeisen Bank Helena Horská.
Česká televize

Moderátorka Witowská končí v Událostech. Co se stalo a kdo ji nahradí?

Redaktorka Světlana Witowská (47) skončí s moderováním pořadů Události a Události, komentáře v České televizi v průběhu léta. Nikdo nový zatím nepřijde, při moderování obou pořadů se budou střídat současní členové moderátorského týmu - tedy Daniela Písařovicová, Marcela Augustová, Michal Kubal, Martin Řezníček a Jakub Železný.

Více souvisejících

Světlana Witowská (moderátorka)

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy