Slzy tekly proudem. Messi potvrdil před novináři svůj konec v Barceloně

Sám argentinský fotbalový útočník Lionel Messi potvrdil na nedělní tiskové konferenci svůj konec v Barceloně. Z jeho strany šlo o velmi emotivní loučení, neboť se mu během této tiskové konference spustily slzy. Není divu, svůj milovaný klub opouští po dlouhých 21 letech a jeho odchodem tak končí jedna velká barcelonská éra. Hráč však veřejnosti zatím nesdělil, kudy povedou dál jeho kroky, nicméně nejvíce se mluví o zájmu ze strany Paris Saint Germain.

"Chtěl jsem zůstat, s Barcelonou jsme byli domluveni. Je to těžké, rok a půl hrajeme bez fanoušků. Hodlal jsem se náležitě rozloučit. Barceloně jsem dal všechno od prvního do posledního dne. Doufám, že se jednoho dne vrátím, slíbil jsem to dětem. Chci pomoci tomuto klubu, aby byl nejlepší," uvedl ve svém proslovu jeden z nejlepších fotbalistů světa.

Právě s ním mělo být klubové vedení domluveno na dvou variantách, jak spolu pokračovat dál. Jednak byl ve hře návrh na dvouletou smlouvu splatnou po pěti letech a jednak také na pětiletou smlouvu, přičemž by Messiho plat byl nižší o 50 procent. Proti těmto návrhům však byla samotná španělská liga se svými finančními pravidly.

Není divu, že poté, co vyšla na světlo světa zpráva o Messiho konci v Barceloně, objevila se hned řada zájemců o jeho služby. Nejvíce se v této souvislosti mluví o Paris Saint Germain. Podle francouzského deníku L'Equipe by měl Messi už v neděli a nebo v pondělí odcestovat do francouzské metropole a absolvovat tam potřebnou zdravotní prohlídku k tomu, aby se pak mohl v tamním klubu setkat mimo jiné se svým bývalým spoluhráčem z Barcelony Neymarem či Kylianem Mbappém.

Připomeňme, že s Barcelonou byl Lionel Messi spjat už od svých 13 letech, přičemž v roce 2004 se objevil poprvé v tamním A-týmu. Za něj pak nastoupil celkem k 778 utkáním, během kterých zaznamenal dohromady 672 gólů. Díky tomu je tak nejen nejlepším střelcem klubové historie, ale i fotbalistou s největším počtem startů v dresu katalánského velkoklubu. Dotáhl Barcelonu k celkem 35 trofejím, z toho desetkrát vyhrál španělskou ligu a čtyřikrát pak Ligu mistrů.

Letos v červenci pak v dresu Argentiny dovedl k trofeji pro mistra Jižní Ameriky, jednalo se o jeho první velkou trofej, kterou vyhrál s národním týmem. Na tomto kontinentálním šampionátu to pak bylo první zlato pro Argentinu od roku 1993.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) FC Barcelona Lionel Messi Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

před 3 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Dánský Notre-Dame: Ikonická budova Kodaně v plamenech, zhroucení věže lidem vyrazilo dech

Dánskou historickou budovu staré burzy v centru Kodaně zachvátil požár. Børsen ze 17. století je jednou z nejstarších budov města a podle serveru BBC zhroucení ikonické věže obyvatelům Dánska vyrazilo dech.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy