Vyhazov o Vánocích. Fotbalisty Paris Saint Germain už netrénuje Thomas Tuchel

Vedení francouzského fotbalového klubu Paris Saint Germain se jen těsně před Vánocemi rozhodlo zbavit se německého trenéra Thomase Tuchela. O tom, že se ho tedy vedení nakonec rozhodlo odvolat, inormují deníky L'Equipe a Bild a to i přesto, že samotné vedení klubu tento krok zatím nepotvrdil. Nicméně především ve francouzských médiích už se začíná spekulovat o Tuchlově možném nástupci a nejvíce se sází na to, ž by se v pařížském Parku princů mohl na lavičce objevit Argentinec Mauricio Pochettino, jenž naposledy trénoval londýnský Tottenham.

Jak informuje francouzský deník L´Equipe, Tuchel měl od vedení dostat výpověď jen několik hodin poté, co ve středu jeho svěřenci ve francouzské lize vyhráli nad Śtrasburkem jasně 4:0. Aktuálně není letošní nejvyšší fotbalová soutěž ve Francii ještě ani v polovině a Paris Saint Germain už má na svém kontě čtyři porážky a nacházejí se tak v tabulce na třetím místě s jednobodovou ztrátou na Lyon a Lille. Připomeňme, že to jsou právě Pařížané, kteří tuto sezónu obhajují francouzský titul.

Co se týče Thomase Tuchela, tak tento bývalý kouč Mohuče a Dortmundu se v Paříži poprvé objevil v létě 2018, přičemž s klubem podepsal smlouvu trvající až do konce aktuální sezóny 2020/21. V obou předchozích ročnících se mu povedlo Pařížany dostat na vrchol ve francouzské lize vedle toho se mu se svými svěřenci v minulé sezóně podařilo vyhrát i Francouzský a Ligový pohár.

S týmem se mu v loňské sezóně povedlo postoupit také až do finále Ligy mistrů, kde nakonec nestačili na tehdy suverénní Bayern Mnichov. I v této sezóně prestižní evropské klubové soutěže se mu zatím dařilo, neboť Pařížané vyhráli svou základní skupinu, ve které se střetli mimo jiné i s Lipskem či Manchesterem United. Na jaře je nyní čeká osmifinále s Barcelonou.

Nyní má tedy podle spekulací Tuchela nahradit o rok starší, konkrétně tedy osmačtyřicetiletý Argentinec Pochettino, jenž naposledy půvobil v severolondýnském Tottenhamu. Ještě před tím veedl Southampton a Espaňol Barcelona. Během své hráčské kariéry tento Argentinec působil i v  PSG a to v letech 2001 až 2003. A nedávno se dokonce nechal slyšet, že by rád právě tento celek z Paříže i trénoval. "Zkouším sledovat zápasy PSG, zejména ty v Lize mistrů. A někdy si tak voláme s asistentem trenéra Jeanem-Louisem Gassetem," prozradil.

Během tohoto měsíce pak francouzský fotbalový expert Julien Laurens uvedl, že právě Pochettino by mohl být ideálním koučem pro velkoklub z francouzské metropole. "Je ideální. Má v klubu dobré vztahy, hrál za něj, byl kapitánem, miluje Paříž jako město i fotbalový klub," řekl konkrétně.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Paris Saint-Germain FC

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 11 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 41 minutami

před 41 minutami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 8 hodinami

včera

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy