Ledecká se po vleklém zranění vrací na snowboard. Zvládla se dohodnout na nové smlouvě

Od loňského léta českou zimní sportovní obojživelnici Ester Ledeckou trápila zlomenina klíční kosti, kterou si přivodila po pádu z elektrického skateboardu. Následovaly hned dvě operace. Kvůli nim se pak nemohla zúčastnit světových šampionátů v alpském lyžování i ve snowboardingu. Nyní se ale pomalu vrací do závodního kolotoče, konkrétně už ve středu 15. března se představí ve slovinském středisku na snowboardu v rámci paralelního obřího slalomu. 

Tři dny na to pak má na programu zastávku v německém Berchtesgadenu, kde letošní sezóna Světového poháru v paralelních disciplínách skončí. Právě tyto závody budou jejími prvními od loňských zimních olympijských her v Pekingu, kde na snowboardu v paralelním obřím slalomu obhájila zlatou medaili. Naposledy se pak v závodním objevila v březnu loňského roku, kdy se v Méribelu konaly závody v rámci Světového poháru v alpském lyžování. 

Připomeňme tak, že po již zmiňovaném loňském letním zranění následovaly dvě operace vzhledem k tomu, že po té první se klíční kost nehojila, jak měla. A přestože na začátku února již začala trénovat, na tolik vytoužené světové šampionáty v alpském lyžování a ve snowboardingu se nakonec nepodívala. 

Že se v případě Ester Ledecké nakonec všechno v dobré obrací, o tom svědčí i ta skutečnost, že se jí podařilo dohodnout se na nové reprezentační smlouvě. "Jak už to v podobných případech bývá, jednání byla komplikovaná, což odpovídalo také časové náročnosti celého procesu. Pohled obou stran se v určitých momentech lišil a v průběhu doby vyvíjel. Jsme ale pochopitelně rádi, že se podařilo najít potřebný konsenzus, kdy jsou obě strany spokojené," řekl k tomu předseda úseku snowboardingu Svazu lyžařů ČR Miroslav Schimmer s tím, že je tato smlouva uzavřena do konce následujícího zimního olympijského cyklu, tedy do roku 2026. "Těším se, až Ester po zranění opět uvidíme na závodním kopci, a přeji jí ve zbývajících dvou závodech sezony mnoho zdaru," dodal Schimmer. 

Co se týče alpského lyžování, tak v rámci něj se Ester Ledecká už v sezóně 2022/23 nepředstaví. Na rozdíl od snowboardingu se totiž se svazem na nové reprezentační smlouvě v rámci tohoto druhého zimního sportu, kde vyniká, nedohodla. Podle svazu však je tato smlouva stejná jako ta v rámci snowboardingu. 

Související

Ester Ledecká

Povedené narozeniny Ester Ledecké. Nejprve vítězství v super- G, pak jedenáctá ve sjezdu

V době, kdy letošní sezóna Světový pohár ve sjezdovém lyžování dospěl ke svému závěru, se česká lyžařka Ester Ledecká dostala do takové formy jako v době před jejím posledním zraněním a následných dvou operací klíční kosti. V pátek v rakouském Saalbachu totiž zaznamenala první vítězství v super-G v rámci Světového poháru od únoru 2022, kdy naposledy v této disciplíně triumfovala v Crans Montaně. V sobotu, v den svých 29. narozenin, pak zase pro změnu zaznamenala své nejlepší umístění ve sjezdu v této sezóně a to, když v rakouském středisku skončila na 11. místě.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Ester Ledecká Snowboarding snowboardcross

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy