Messimu brzy vyprší smlouva s PSG. Údajně je v kontaktu i s Barcelonou

Vzhledem k tomu, že jednomu z nejslavnějších současných fotbalistů světa Argentincovi Lionelu Messimu se blíží konec dvouleté smlouvy s jeho současným zaměstnavatelem, tedy s Paris Saint Germain, není divu, že se v zákulisí začínají rozbíhat spekulace o tom, kam povedou jeho další kroky. Olej do ohně jako první přilil viceprezident FC Barcelona Rafa Yuste. Právě on se totiž nechal slyšet, že mistr světa z loňského roku je se svým bývalým zaměstnavatelem v kontaktu. 

Až bude konec června, vyprší tímto termínem i současná smlouva Lionela Messiho s Paris Saint Germain. Proto má oči na stopkách hned několik zájemců o jeho služby a očividně od hvězdného Argentince nedává ruce pryč ani jeho milovaná Barcelona. S tou se musel po sezóně 2020/21 rozloučit po dlouholetém působení kvůli tzv. finanční „fair play“, kdy si katalánský velkoklub už nemohl v kádru rodáka z Rosaria dovolit. Nyní to ale vypadá, že by se mohl po pauze na Pyrenejský poloostrov Messi opět vrátit. "Leo a jeho rodina vědí, co k nim cítím. Účastnil jsem se jednání, která bohužel nevedla k úspěchu. Pořád mě mrzí, že Leo nemohl v našem klubu pokračovat. Samozřejmě bych byl moc rád, kdyby se vrátil. Mělo by to sportovní, společenský i ekonomický význam. Jsme s ním v kontaktu," řekl pro španělská média Yuste. 

Ten je přesvědčen, že vzájemná láska obou stran, tedy Messiho a Barcelony, by měla skončit tím nejšťastnějším koncem, tedy hráčovým návratem na Camp Nou. "Doufám, že všechny dílky do sebe zapadnou, aby tento příběh vzájemné lásky skončil tím, že se Messi vrátí do Barcy. Když někoho milujete a rozejdete se s ním, pořád v té lásce chcete pokračovat, i když ztratíte kontakt. Lea budeme vždycky milovat a on zase Barcu a samotné město," pokračoval dále klubový viceprezident. 

Přestože to stále vypadá, že aktuální Messiho smlouva s PSG vyprší koncem letošního června, už podle dřívějších informací francouzského deníku Le Parisien se měly obě strany dohodnout v prosinci krátce po argentinském triumfu na MS v Kataru na prodloužení smlouvy. Stále je ale tato informace bez jakéhokoli potvrzení. 

Katalánci proto věří, že se dočkají návratu svého ztraceného syna, do kádru by ho rozhodně rád přivítal i současný kouč Barcelony Xavi. "Záležet bude na mnoha věcech. Jsme vydáni na milost a nemilost finančnímu fair play. Nejvíc to ale bude záležet na Leově přání. Ví, že tohle je jeho domov, že má dveře otevřené a že bychom ho rádi přivítali. Viděl jsem, jak v klubu vyrostl, znám jeho význam. Je příkladný v mnoha směrech," řekl k tomu barcelonský stratég. 

Související

Lionel Messi

Lionel Messi podepsal smlouvu v Inter Miami. Jeho plat přesáhne miliardu korun ročně

Fotbalový klub působící v Major League Soccer (MLS) Inter Miami oficiálně oznámil, že fotbalová ikona Lionel Messi podepsal s klubem v sobotu smlouvu na dva a půl roku s opcí s ročním příjmem ve výši 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun). Tímto krokem se argentinská superhvězda připojuje k týmu a stává se významnou posilou pro americkou fotbalovou ligu. Informuje server CNN.

Více souvisejících

Lionel Messi Paris Saint-Germain FC FC Barcelona

Aktuálně se děje

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy