Skvělý start do sezóny! Ledecká ve sjezdu v Lake Louis dala vzpomenout na olympiádu

V pátek večer středoevropského času se v kanadském Lake Louis konal první závod Světového poháru ve sjezdu, kterého se zúčastnila česká reprezentantka Ester Ledecká. Právě ta dala v Lake Louis vzpomenout na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu. Stejně jako tam, tak i v Lake Louis Ledecká měla startovní číslo 26 a jako šestadvacátá v pořadí předvedla neuvěřitelnou jízdu. A to takovou, že si tak zajistila své první vítězství v lyžařském Světovém poháru a může se tak pyšnit, že se jí to podařilo jako první Češce v historii.

Ester Ledeckou tak rozhodně nerozhodilo odložení startu tohoto závodu o hodinu později a to kvůli hustému sněžení v kanadském lyžařském středisku. Nejenže byl pak čerstvý sníh včas odklizen z tratě, kromě toho museli start organizátoři snížit oproti původnímu plánu a tak byli časy závodnic o 20 vteřin rychlejší než jak tomu bylo na trénincích.

Co se týče prvního mezičasu, tak tam byla Ledecká průběžně třetí, díky své agresivní jízdě, během které bylo slyšet ze zvukových mikrofonů jak svou jízdu Ledecká prožívala, se postupně zlepšovala a zrychlovala a nakonec projela cílem na prvním místě s časem 1:31,87 minuty. Následoval obrázek stejný jako na olympiádě. Nevěřícný pohled Ester Ledecké.

"Jsem samozřejmě šťastný. Ester předvedla perfektní jízdu. Takové předváděla v tréninku, ale teď se jí sešly všechny pasáže najednou. Měla i štěstí, protože pět minut po ní přišla mlha," řekl v rozhovoru pro Českou televizi trenér Tomáš Bank. Připomněl tak, že v předešlých trénincích v Lake Louis skončila Ledecká osmá potažmo pátá. "Díky tomu si Ester věřila," dodal.

Pro Ester Ledeckou to tak znamená její první triumf v lyžařském Světovém poháru, jinak ale v minulosti ve Světovém poháru byla na nejvyšším stupínku už sedmnáctkrát. Pokaždé se však zatím jednalo o snowboard a paralelní disciplíny na něm. Právě v této disciplíně je nejen mistryní světa, ale také olympijskou vítězkou.

Druhá v závodě skončila Švýcarka Corinne Suterová, která sahala po své premiérové výhře, třetí pak byla Rakušanka Stephanie Venierová.

SP v sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada), ženy - sjezd (6.12.2019):

1. Ledecká (ČR) 1:31,872. C. Suterová (Švýc.) -0,353. Venierová -0,454. Ortliebová (obě Rak.) -0,665. Rebensburgová (Něm.) -0,666. Goggiaová (It.) -0,697. Schmidhoferová (Rak.) -0,748. Weidleová (Něm.) -0,829. Delagová (It.) -0,9410. Shiffrinová (USA) -0,96

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy