Dusno kvůli Zemanovi a Klausovi: Jsou to kumpáni. To oje arogance vůči běžným občanům

Senátor Marek Hilšer se zlobí kvůli zprávě, podle které Hrad až podezřele výhodně pronajal byt nadaci manželů Klausových. Podle něj "jsou to kumpáni, kteří to hrají na sebe".

Marek Hilšer se na sociálních sítích zamyslel nad tím, jak současní čelí představitelé státu kritizují své předchůdce. „Často slyším voliče M. Zemana a A. Babiše nadávat na V. Klause st., jak umožnil rozkrást republiku a že je to lump. V mnoha ohledech bych se s nimi i shodl a mám za to, že Zemana i Babiše volili právě pro to, co zde Klaus v 90. letech způsobil. Jen těžko ale chápu, že jsou ochotni přehlížet, že ti tři jsou v mnohých ohledech stejní a že jsou to v podstatě kumpáni, kteří to hrají na sebe,“ připomíná senátor.

Připomíná, že ani sám exprezident Klaus se k hlavě státu a premiérovi příliš kriticky nevyjadřuje. „Klaus už se někde nechal slyšet, že Babiš není to největší zlo. Možná si jako člen Trikolóry připravuje půdu pro budoucí spolupráci. Zeman zajistí abolicí Babišovi beztrestnost. A Babiš před Zemanem panáčkuje, jen aby mu Zeman nedělal příliš velké problémy s vládnutím,“ popisuje současné dění Hilšer. 

Připomněl také zprávu, podle které se nadační fond manželů Klausových přestěhoval do vily na Hradčanech. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby ovšem nájem nebyl třikrát levnější, než je běžné. Za byt o rozloze padesát metrů čtverečních, který patří Správě Pražského hradu, platí pouze sedm tisíc korun.

Smlouvu podle serveru Seznam Zprávy za Hrad podepsal kancléř Vratislav Mynář. Díky tomu bude mít nadace výhodný nájem i na roky, kdy už prezident Miloš Zeman nebude prezidentem. Smlouva platí až do roku 2026.

Právě to se Hilšerovi nelíbí. „Pronájem bytu Hradem Klausovi třikrát levněji než je obvyklé je jen symbolický střípek do celkového obrazu bohorovnosti a arogance vůči běžným občanům ze strany těchto politických elit, které se už 30 let udržují u moci. Zatímco běžný občan zaplatí přes 25 000, Livia Klausová jen 7000. Jen tak dále, bude líp...“ rýpnul si senátor.

Související

Wagenknecht, Lukáš

Piráti představili i kandidáty na senátory, uspěli ve stranických primárkách

Na mimořádném zasedání Celostátního fóra dnes Piráti představili první kandidáty do Senátu, kteří již získali pirátskou nominaci v primárních volbách. Jsou to Petr Jeništa, který kandiduje v obvodu 47 – Náchod, Jan Janda, který se bude o přízeň voličů ucházet v obvodu 11 – Domažlice a také dva již současní senátoři, Lukáš Wagenknecht za obvod 23 – Praha 8 a Marek Hilšer za obvod 26 – Praha 2 a 3. Představení kandidátů se zúčastnili také předseda a místopředsedkyně senátorského klubu SEN 21 Václav Láska a Adéla Šípová. 

Více souvisejících

Marek Hilšer Václav Klaus Miloš Zeman Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 21 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina poprvé vyrobí deset samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy