Byznys

Související články:

Petr Hulinský

Vláda se neustále opakuje a přitom nic nedělá

Praha – Stínový ministr pro místní rozvoj Petr Hulinský (ČSSD) na serveru strany zkritizoval vládu Petra Nečase. Ta si dle něj neví rady s čerpáním dotací z evropské unie, respektive s odstraněním nedostatků, které u nás Evropská komise v čerpání dotací objevila.
Ilustrační fotografie

Komu rostou platy? Vysokoškolákům a lidem s nejvyššími příjmy

Praha - Nejrychleji rostou výdělky nejlépe placeným zaměstnancům. Ve čtvrtek o tom informoval Český statistický úřad (ČSÚ), podle jeho informací je medián, tedy mzda zaměstnance uprostřed mzdového rozdělení, téměř o čtyři tisíce korun nižší než průměrná mzda.
ilustrační fotografie

ČEZ chce prodat Počerady a Chvaletice

Chvaletice/Počerady - Energetická společnost ČEZ zvažuje prodej elektráren Počerady a Chvaletice, obě elektrárny totiž nejsou modernizované a jejich budoucí provoz je podmíněný investicemi do snížení emisí tak, aby splnily nové emisní limity platné od roku 2016. Společnost o tomto záměru informovala ve čtvrtek.
Ilustrační fotografie

ECB: Česko ani ostatní státy nejsou připraveny na euro

Frankfurt - K rozšíření 17členné eurozóny o další státy podle hodnocení Evropské centrální banky (ECB) v dohledné době nedojde. ECB o tom informovala ve středu na svých webových stránkách v aktuální konvergenční zprávě.
Ilustrační fotografie

Krachují české firmy! Katastrofa, po stovkách!

Praha - Za první tři měsíce roku zkrachovalo v Česku 489 firem na 10.000 podnikatelských subjektů, což je druhá nejvyšší hodnota od druhého čtvrtletí 2009, kdy vrcholila globální krize. Vysoké číslo úpadků je za poslední čtyři roky hlavně v dopravě, stavebnictví, zpracovatelském průmyslu, administrativě a ubytování, vyplývá z analýzy společnosti Dun & Bradstreet. Nejlépe si naopak vede vzdělávání, zdravotnictví, kulturní a rekreační činnosti a služby.
ilustrační fotografie

Každý sedmý člověk na světě hladoví

Řím - Každý sedmý člověk na světě trpí podvýživou. Píše se to ve zprávě Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO), kterou ve středu představil její šéf José Graziano da Silva.
ilustrační fotografie

Rodinné firmy se stávají páteří české ekonomiky

Praha - Celých 87 procent majitelů a výkonných ředitelů rodinných firem v Česku přesvědčeno, že jejich podniky začínají tvořit páteř domácí ekonomiky. Vyplývá to z průzkumu celosvětové sítě poradenských společností KPMG Business Leaders Barometer – Jak uspět v měnícím se světě, zveřejněného ve středu.
ilustrační fotografie

Starý územní plán okradl Prahu o 2,7 miliardy korun

Praha - Na účty hlavního města Prahy nedoputovalo v letech 2005 až 2010 2,7 miliardy korun, které developeři zaplatili za úpravy územního plánu v jejich prospěch. Novinářům to ve středu řekl první náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09).
ilustrační fotografie

Česko vydělalo půl miliardy. Na kurzových sázkách

Praha - Přes 511,37 milionu korun odvedli do poloviny května státní pokladně provozovatelé internetových kurzových sázek, sázek na sportovní výsledky a mechanických her v kasinech a hernách, například rulety či karetních her. Ve středu o tom píše server Týden.cz.
Planý poplach! V Řecku dál můžete platit eurem

Planý poplach! V Řecku dál můžete platit eurem

Praha - Místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež popřel informace medií, která ho v úterý citovala, že některé řecké restaurace odmítají přijímat platbu v eurech. Agentuře Mediafax Papež řekl, že o takovém chování řeckých restauratérů informace nemá.
ilustrační fotografie

Krize nejvíce zasáhla dopravu, stavebnictví a zpracovatelský průmysl

Praha - Nejpostiženějšími oblastmi podnikání jsou dlouhodobě doprava, stavebnictví a zpracovatelský průmysl, nejlépe si vede vzdělávání, zdravotnictví, kulturní a rekreační činnosti, služby a utility. Statistiky bankrotů v českém hospodářství ve středu zveřejnila poradenská společnost Dun & Bradstreet.
Pryč s EU! Oslabuje naši ekonomiku! To si myslí většina Čechů

Pryč s EU! Oslabuje naši ekonomiku! To si myslí většina Čechů

Washington - Podpora evropské integrace v členských státech Evropské unie od vypuknutí dluhové krize značně poklesla, avšak většina Evropanů si nepřeje opustit euro. Vyplývá to z průzkumu institutu Pew Research Center, který zároveň Česko označuje za jednu ze zemí s nejskeptičtějším postojem ke členství v EU.
Ilustrační fotografie

Vláda zavede speciální daň pro firmy, potřebuje peníze

Bratislava - Slovenská vláda zavede podle premiéra Roberta Fica speciální daň pro firmy, které působí v regulovaném prostředí, tedy v oblastech energetiky, telekomunikací a poštovních služeb, aby posílila státní rozpočet. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 35 minutami

před 40 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy