Čechy táhne pivo a melouny. Tropické teploty přiměly lidi k větším nákupům ovoce

Tropické teploty, které momentálně v České republice panují, podle potravinářských řetězců přiměly zákazníky k větším nákupům nealkoholických nápojů, balené vody či piva. Prodeje vzrostly také u melounů a dalšího zejména sezonního ovoce, které lidé kupují nejen kvůli osvěžení, ale i k přípravě tzv. smoothies (ovocných nápojů). Vyplývá to z dnešní ankety ČTK mezi potravinářskými sítěmi.

Obchody Albert evidují v souvislosti s první letošní vlnou opravdových letních teplot u nealkoholických nápojů a balených vod vyšší zájem o desítky procent. "U piv se pak jedná o méně stupňová, tedy výčepní piva, nicméně zaznamenáváme nárůst celé kategorie piv včetně ležáků a pivních speciálů," řekl ČTK ředitel komunikace obchodů Albert Jiří Mareček.

Prodejny Penny sledují momentálně největší nárůsty prodejů u ovoce. Lidé podle mluvčího společnosti Tomáše Kubíka kupují především to sezonní, jako jsou jahody, zájem je podle něj také o melouny. Vyšší poptávka je v Penny také po balených vodách, sycených limonádách či nealkoholickém pivu.

"Tesco hlásí u nápojů vyšší prodeje o více než 20 procent v porovnání s loňským rokem, oproti běžnému období se jedná o nárůst až o 100 procent," uvedl mluvčí společnosti Václav Koukolíček. V hypermarketech Globus podle jejich mluvčí Anety Turnovské první vlna tropických teplot zvedla prodej melounů, piv, balených vod a limonád o 50 procent.

V ČR ve čtvrtek padaly teplotní rekordy, nejtepleji bylo v Plzni-Bolevci, kde naměřili 33,3 stupně. Třicetistupňové vedro zůstane v tuzemsku i o víkendu, meteorologové očekávají v sobotu odpoledne 31 až 35 stupňů, v neděli až 36 stupňů Celsia.

Související

Více souvisejících

Obchody češi Pivo

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy