Kultura

Související články:

Trampoty Ostravaka 2

Trampoty Ostravaka 2 opět dobývají lidská srdce! Čtěte...

Ostrava - Elektronická kniha TRAMPOTY OSTRAVAKA 2 psaná v "ostravštině" dobývá knihovny v celé České republice. Po prodejním úspěchu, kdy se e-kniha objevovala v TOP 2O některých knihkupců, si tak můžete oblíbenou elektronickou knihu vypůjčit už i na pultech veřejných knihoven. E-kniha se prodává ve třinácti specializovaných e-shopech v ČR a SR jako jsou Alza, DatArt, Palmknihy, iBux, Neoluxor, wKnihy, Arara, Gorila, RajKnih, atd..
Tereza Kostková a Alena Vránová

Seriál Obchoďák končí, je to propadák! Prima zastavuje natáčení

Praha - FTV Prima nebude pokračovat v natáčení podzimní novinky Obchoďák, který tak v prosinci skončí první řadou. Seriál podle televize nenaplnil očekávání a v jarní sezoně ho nahradí jiný pořad, o jehož formátu bude společnost teprve informovat. FTV Prima to dnes oznámila v tiskové zprávě.
Národní divadlo má nejistou budoucnost

Národní divadlo má nejistou budoucnost

Praha - Ministryně kultury Alena Hanáková požádala skupinu složenou z renomovaných divadelních odborníků, pedagogů, divadelních ředitelů či teoretiků o vypracování koncepce dalšího směřování Národního divadla (ND). Ministerstvo o tom ve středu informovalo prostřednictvím svých webových stránek.
Televize Pětka zahájí své vysílání

TV Pětka startuje! A hned zostra pořadem o soukromí Ivety Bartošové

Praha - V českém televizním éteru začne od pondělí 15. října vysílat nová celoplošná stanice TV PĚTKA. Chceme divákům poskytnout české pořady, český humor a české celebrity s jejich talkshow, VIP událostmi nebo hobby magazíny, informoval ve čtvrtek generální ředitel televize Marek Vítek.
Alena Hanáková

Ministryně kultury převzala Kupkovu tajnou korespondenci

Praha - Ministerstvo kultury v úterý přebralo archiv rodiny Waldesových včetně dosud nezveřejněné korespondence mezi Františkem Kupkou a jeho mecenášem Jindřichem Waldesem a dalšími umělci. Současně byla na ministerstvu odhalena malířova busta, kterou státu rodina věnovala.
Ilustrační fotografie

Pražská TOP 09 požaduje nové výběrové řízení na šéfa FOK

Praha - Radní hlavního města pro kulturu Václav Novotný (TOP 09) navrhne radě vypsat nové výběrové řízení na pozici ředitele Symfonického orchestru hlavního města Prahy (FOK), uvedl to ve svém pátečním prohlášení. Odborná komise totiž počátkem října nevybrala ani jednoho ze čtyř kandidátů.
Karel Gott

Český slavík zahajuje úderem poledne hlasování

Praha - Od středečních dvanácti hodin mohou lidé posílat hlasy zpěvákovi, zpěvačce a hudební skupině, kterým přejí titul Český slavík Mattoni. Vyhlášení výsledků bude součástí slavnostního galakoncertu v sobotu 24. listopadu ve Státní opeře Praha.
Ilustrační fotografie

"Závod o hrad" si posvítí na prezidentské kandidáty

Praha - Internetová televize Stream.cz připravila pro své diváky nové mainstreamové pořady, kterými se chce přiblížit klasické televizi. Odborníci si v nich berou na mušku řešení veřejného prostoru nebo prověří zdatnost prezidentských kandidátů, přiblížil v úterý nové pořady manažer Lukáš Záhoř.
ČT vysílá už s novým logem! Rok po Dvořákově příchodu

ČT vysílá už s novým logem! Rok po Dvořákově příchodu

Praha - Programy České televize budou od pondělí označeny novým logem. Společný symbol, který zachovává princip dvou částí tvaru obrazovky, se zároveň objeví i na jednotlivých programech, kde dosud byla pouze značka daného kanálu. ČTK to sdělila mluvčí ČT Michaela Fričová.
Herbert Lom

Zemřel herec českého původu Herbert Lom, známý z Růžového pantera

Londýn/Praha - Ve věku 95 let zemřel dnes v Londýně britský filmový herec českého původu Herbert Lom, který se proslavil především jako komisař Dreyfus ze série filmů o Růžovém panterovi a v Česku je dobře znám i díky roli hlavního "padoucha" Cornela Brinkleyho ve filmu Poklad na Stříbrném jezeře. Britská média s odvoláním na rodinu uvedla, že zemřel dnes ráno ve spánku.
Ilustrační fotografie

Řvoucí reklama v televizi končí, rozhodli konečně poslanci

Praha - Hlasitá reklama bude možná brzy minulostí, poslanci v závěrečném čtení zvedli ruku pro novelu zákona o provozování rozhlasového a televizního vysílání, která má tento fenomén zakázat. S úpravou ve středu vyslovilo souhlas 122 zákonodárců, proti nebyl nikdo.
Ilustrační fotografie

Razie vojenské policie v České televizi byla nezákonná

Brno - Razie Vojenské policie v budově České televize loni v březnu neměla oporu v zákonech. Obvodní soud pro Prahu 6 totiž povolením prohlídky prostor provozovatele televizního vysílání kromě jiného porušil jeho ústavně zaručené právo na informace, konstatoval ve středu ústavní soudce Jiří Nykodým.
Film Alois Nebel

Film Alois Nebel byl nominován na Evropskou filmovou cenu

Praha - Získat Evropskou filmovou cenu (EFA) v kategorii celovečerní animovaný film má šanci i český snímek Alois Nebel režiséra Tomáš Luňáka. Společně s ním budou o prestižní ocenění také bojovat britský snímek Piráti a španělský film Vrásky, v úterý o tom informují oficiální stránky EFA.
Hanákové zaslaly tři desítky divadelníků otevřený dopis

Hanákové zaslaly tři desítky divadelníků otevřený dopis

Praha - Iniciativa 30 českých divadelních režisérů, producentů či ředitelů festivalů odeslala v pondělí otevřený dopis ministryni kultury Aleně Hanáková (TOP 09), ve kterém žádá přesné informace k návrhu rozpočtu rezortu pro rok 2013. Informoval o tom Adam Ondráček z ART Prometheus o.s.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Daň z nemovitosti v roce 2024 vzrostla. Platební údaje už míří k poplatníkům

Finanční správa začala informovat poplatníky o nové výši daně z nemovitosti. Lidé mohou obdržet platební údaje do datové schránky, na email či poštou. Lhůta pro zaplacení daně či její první splátky končí 31. května. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy