Na koncertě Lionela Richieho vystoupí jako předskokan David Deyl

Praha - David Deyl se divákům představí v roli předskokana amerického soulového zpěváka Lionela Richieho, který českým fanouškům zazpívá již tuto sobotu v pražské O2 aréně. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informoval Petr Novák.

Lionel Richie vystoupí v Praze v rámci svého evropského turné.  "Diváci se mohou těšit na mix materiálu z Richieho třicetileté kariéry. Zazni skladby z památných raných dob skupiny Commodores, sladké balady z let osmdesátých i novější materiál, včetně skladeb z aktuálního titulu Tuskegee," informoval Novák.

David Deyl je skladatel a zpěvák se sugestivním podáním svých vlastních písní, které podtrhuje hrou na klávesy. Severočeský rodák od roku 2005 spolupracuje s hudebním producentem Danem Hádlem a od roku 2009 s Marcusem Tranem. Skutečný start mu přineslo debutové album Hlavolam, které vydal v roce 2009. Zpěvák nyní spolupracuje s vydavatelstvím Supraphon, u kterého v loňském roce vydal druhé album s názvem Zásah.

Lionel Richie

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy