Holubová s Duškem opět spolu, tentokrát ve filmu Přání k narozeninám + VIDEO

Před téměř čtvrt stoletím tvořili milenecký pár učitelů v kultovních Pelíšcích, ale nebyl to jejich první společný film. Už od 80. let mohli diváci vidět Evu Holubovou a Jaroslava Duška  i v jiných snímcích. Jejich zatím posledním společným dílem je po Přání Ježíškovi film Přání k narozeninám, kde opět hrají pár.

„Já mám ve filmech už svoje osvědčené manžele - Polívku, Lábuse, Klepla a samozřejmě Duška,“ svěřila se na natáčení Eva Holubová. S Jaroslavem Duškem oba hráli například už ve filmu Pražská 5 režiséra Tomáše Vorla, nezapomenutelným párem se ovšem stali v roce 1998 po uvedení snímku režiséra Jana Hřebejka Pelíšky. Diváci je pak společně mohli vidět například i ve filmu Pupendo v roce 2003 a před rokem ve snímku Přání Ježíškovi.

Že bude hrát roli Arnošta, dědečka, otce a hlavně manžela Evy Holubové se Jaroslav Dušek dozvěděl od producentů filmu Přání k narozeninám na poslední chvíli. „Byl jsem překvapen nabídkou na další manželskou dvojici s Evou. Málem jsem v tomto filmu nemohl hrát kvůli jinému závazku, ale nakonec to dobře dopadlo a byl jsem obsazen do obou,“ odhalil střípky ze zákulisí oblíbený herec. 

Jako dvojice si vyhovují. „Máme to spolu tak, že začínáme hrát vlastně už v kostymérně. Režisérka Marta Ferencová nás pozorovala, asi se jí to zalíbilo, a tak nás oba obsadila jako dvojici v obou filmech – Přání Ježíškovi i Přání k narozeninám,“ vysvětlila Eva Holubová. „Natáčení s ním bylo jako vždycky báječné,“ dodala.

Ve filmu Přání Ježíškovi si s Jaroslavem Duškem a Evou Holubovou zahrála i Veronika Khek Kubařová, která se objeví také v Přání k narozeninám. „Možná je to taková náhoda, ale s oběma jsem si vždycky přála pracovat. A tak mám velkou radost, že mi ona náhoda dopřává je potkávat opakovaně. Jsou to pro mě nesmírně inspirativní lidi nejen herecky, ale i lidsky,“ svěřila se herečka. A podobně to vidí i Matěj Hádek, který si ve filmu zahrál syna této dvojice. „Jsou skvělí, samozřejmě. Pan Dušek je chodící slunce a Evičku mám opravdu moc rád. Maminku mi nehraje poprvé a vždycky, když jsem s ní, mám pocit veliké blízkosti. Má opravdu krásnou duši,“ dodal herec.

Snímek Přání k narozeninám uvede do kin 19. ledna distribuční společnost Bioscop.

Související

Film Přání k narozeninám

Film Přání k narozeninám se natáčel i na velmi frekventovaných místech

Komedie slovenské režisérky Marty Ferencové Přání k narozeninám se natáčela na několika místech, nejzajímavější ale bylo určitě Václavské náměstí, které se pro účely filmování málokdo odváží vyblokovat. A ještě přímo v turistické sezoně, uprostřed léta. Producent filmu Adam Dvořák z toho zrovna dvakrát nadšený nebyl, ale jak s úsměvem říká: Co jsem mohl dělat, když si nejrušnějším náměstí v republice vybrala režisérka a kameraman.

Více souvisejících

film Přání k narozeninám

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy