Bravo! Slavia opět zaskočila Barcelonu, na Camp Nou bezbrankově remizovala!

Fotbalisté pražské Slavie opět zaujali na evropské scéně, jak už tomu v jejím přpadě v poslední době bývá jejím dobrým zvykem. A to se může říct i po úterním zápase sešívaných v Lize mistrů na nejposvátnějším fotbalovém stadionu na světě, na barcelonském Camp Nou. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského tam totiž v rámci základních skupin sehráli více než sympatický fotbal, který nakonec Slávisty dovedl k senzační bezbrankové remíze. Za tu pak můžou slávističtí fanoušci děkovat především skvěle chytajícímu Ondřeji Koláři, na kterého nenašel recept ani Lionel Messi.

Přestože v základní sestavě Slavie nebyl k vidění žádný klasický útočník, na hrot nastoupil Lukáš Masopust, už po pěti minutách hry se celkem nečekaně na Camp Nou ocitli sešívaní hned ve dvou příležitostech. Nejprve se v šanci málem ocitl Olayinka, když ho kolmicí našel Ševčík, zanedlouho pak sám Ševčík se po průniku do šestnáctky o centr před branku, ale gólman Ter Stegen tomu svým reflexem zabránil.

Barcelonští sice začali poněkud vlažně, ale když už se konečně dostali do šance, byla tro šance převeliká. To pravý obránce Semedo se dokázal dostat za slávistickou obranu a řítal se tak tváří v tvář proti brankáři Kolářovi. Ten akle započal svůj úspěšný večer svým prvním výtečným zákrokem  proti Semedově střele na bližší tyč. Ve hře moc zpočátku nebyl vidět Messi a vypadalo to, že právě na umění tohoto hvězdného Argentince Barceolna nejvíce čekala. Poprvé se ukázal při rozehrání přímého kopu a pak po následném rohovém kopu, jenže po něm zrovna jeho volej nebyl z těch nejpřesnějších.

To sešívaní se zase snažili prokousat se do svých příležitostí svou kombinační hrou, kterou předváděla proti Barceloně i před dvěma týdny v Edenu, po jedné z nich Stanciu mířil tak, že se nakonec balón odrazil do autu za branku od jeho spoluhráče Masopusta. Ve 35. minutě se pak jkonečně dostal Messi do takové vyložené šance, jakou chtěl. Po brejku si vypracovával pozici ke střele zpoza pokutového území důkladně, nakonec ale trefil pouze sponici břevna a tyče. Při Sávistech stáli opravdu všichni svatí.

Nechybělo mnoho a Slavia mohl a jít do kabin s jednobrankovým náskokem. Gól Bořila, jenž tak mohl navázat na svou přesnou trefu proti Kataláncům z domácího zápasu, ale tentokrát neplatil kvůli ofsajdu.

I po navrátu na hřiště se mohli slávističtí spolehnout na svého muže v brance Ondřeje Koláře. Ten ve druhé půli nejprve lapil tutovku ze strany střídajícího Sergiho Roberta. Pak opět mohla děkovat Slavia někam nahoru, neboť i Barcelona v zápase vsítila gól, ovšem ani ten kvůli těsnému ofsajdu, ve kterém se vyskytoval Messi, nebyl naštěstí uznán. A Messi si nevylepšil náladu ani poté. V 77. minutě se po Fatiho přihrávce ocitl před Kolářem a ten opět čaroval.

Do závěrečného hvizdu už barcelonští nic kloudného nevymysleli, navíc sse v závěru dohrávalo na jejich polovině a to už po hvizdu domácí fanoušci nevydrželi. Své mužstvo za jejich výkon vypískali a pod trenérem Valverdem se povážlivě kinklá  židle.

Konečný výsledek:

FC Barcelona - Slavia Praha 0:0

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.
Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Liga mistrů nabídne duel Bayernu s Manchesterem United či PSG s Dortmundem a AC Milán

Fotbaloví fanoušci se mohou začít těšit na čím dál delší, ale především parádní podzimní večery. Ve čtvrtek v Monaku byla totiž rozlosována skupinová fáze nejprestižnější evropské soutěže nesoucí název Liga mistrů. V rámci ní dojde na několik velikých soubojů. Třeba do skupiny A byly k sobě vylosováni giganti Bayern Mnichov a Manchester United, se kterými si zahraje také přemožitel pražské Sparty z 3. předkola FC Kodaň, a třeba skupina F platí za skupinu smrti, když jsou v ní týmy Paris Saint Germain, Dortmundu, AC Milán a Newcastlu.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 9 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

Rusové dál spojují Ukrajince s terorem u Moskvy. Nesmyslná propaganda, zní z Bílého domu

Rusové ve čtvrtek prohlásili, že pachatelé teroristického útoku v koncertní síni Crocus City Hall u Moskvy dostali finanční podporu z Ukrajiny, přičemž mělo dojít k zadržení osoby podezřelé z toho, že pomáhala s financováním teroristů. Bílý dům označil vyjádření ruských představitelů za nesmyslnou propagandu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy