Hokejistům Sparty se podařilo druhé utkání v Třinci vyhrát a srovnat stav finále

V úterý byl na programu druhý zápas finálové série letošního ročníku Tipsport extraligy mezi Třincem a Spartou a zatímco pondělní první zápas díky skvělému závěru dokázal domácí Třinec otočit ve svůj prospěch, nyní se obrat z nepříznivého stavu nepovedl. Byla to opět pražská Sparta, která šla do vedení jako první, ale narozdíl od pondělí později a navíc dokázala vstřelit i druhou branku. U obou byl přítomen Michal Řepík, jenž nejprve gól vstřelil, při druhém pak asistoval Pavelkovi. Slezanům se pak podařilo je snížit na konečných 1:2 zásluhou Erika Hrni při power-play. Za stavu 1:1 se tak finále přesouvá do Prahy.

Sparta chtěla něco oproti nevydařenému úvodnímu utkání změnit a proto se realizační tým v čele s Josefem Jandačem rozhodli pro změnu hned ve třech útočných formacích. Byli to ale domácí, kteří vstoupili do druhého zápasu aktivněji, ovšem do výraznější šance se navzdory předešlých několika střelám dostali až v osmé miinutě, kdy zakončoval Chmielewski, po němž nebezpečně dorážel Vrána. Gólman Hudáček ale už tehdy ukázal, že bude dělat domácím potíže. Postupem času se Pražanům podařilo vbyrovnat hru, ale dlouho ani oni nemohli přijít na recept k překonání soupeřova gólmana Ondřeje Kacetla.

Třinec měl příležitosti ke skórování i v úvodu druhého dějství, kdy dostali možnost dvou přesilových her, ovšem v rámci nic ve svých příležitostech neuspěli ani Dvořáček, ani Kaše. To ve svém oslabení více dělali neplechu sparťané. Oceláři během druhé třetiny jinak moc výrazných šancí neměli, jen při rovnovážném počtu na ledě se do jedné dostal Roman. Při své individuální akci pak neuspěl ani Růžička. A tak to tedy byli hosté, kterým se tedy opět podařilo v této sérii otevřít skóre. Ve 33. minutě zpoza branky našel před Kacetlem Forman Řepíka, ten sice napoprvé Kacetla nepřekonal, napodruhé z ostrého úhlu už ale ano, 1:0 pro Spartu.

Dvě minuty na to mohli být Pražané ještě veselejší, kdyby se však v jasné příležitosti před odkrytou brankou trefil do sítě Horák, Kacetl ale tehdy bravurně zasáhl betonem. Protože pak ke konci durhé třetiny dokázali domácí ubránit oslabení, vlilo jim to krev do žil a začali podobně jako v pondělí ožívat.

Tentokrát to však ale k žádnému velkému obratu nevedlo, jelikož vše zhatril ve třetí třetině faul Marcinka. Tehdy tak byl sílící tlak Třince tentam, přestože ještě v oslabení mohl po brejkové příležitosti vyrovnat Hrehorčák, ale na Hudáčka si nepřišel. Následně se vyrovnat nepodařilo ani Michalu Kovařčíkovi. Po Thorellově příležitosti na druhé straně pak sparťany zachránila tyč při šanci Svačiny.

Pak si vzal puk sparťanský fantom Řepík, jenž se po přehrání jednoho z branících třineckých hráčů dostal ke střele, kterou ještě Kacetl zlikvidoval, ovšem kotouč vyrazil jen před sebe, kde byl nikým nehlídaný Pavelka a ten puk zasunul za jeho záda, 2:0 pro Spartu.

Až v 59. minutě se domácím podařilo poprvé překonat gólmana Hudáčka při hře bbez brankáře 6 proti 4 a to díky Eriku Hrňovi. Pražané se ale poté dokázali ubránit a poprvé v sezóně se tak mohli radovat z výhry nad Třincem.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas (19.4.2022):

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)Branky a nahrávky: 59. Hrňa (Nestrašil, M. Růžička) - 33. Řepík (Forman, Polášek), 54. T. Pavelka (Řepík). Rozhodčí: Pešína, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Stav série: 1:1

Sestavy:

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Bakoš, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa

Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, D. Kaše. Buchtele - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec hokej

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy