Třinec prvním finalistou play-off, Sparta svůj mečbol v Budějovicích nevyužila

V pátek svými čtvrtými zápasy pokračovaly semifinálové série letošního extraligového play-off, což tedy znamená, že obě série mohly skončit a po pátečním večeru mohlo být známo obsazení letošního finále. Nakonec je ale známo jen z poloviny, neboť postoupit se podařilo jen třineckým Ocelářům. Ti totiž vyhráli v Mladé Boleslavi i podruhé, tentokrát 2:1 a ukončili tak Středočechům sezónu. To série Českých Budějovic a pražské Sparty pokračuje. Svůj mečbol totiž Pražané nedokázali využít, když Motor vyhrál 3:1 a postaral se tak o pátý zápas, jež je na programu v pondělí.

Obhájci titulu z Třince stačily v semifinále pouze čtyři zápasy k tomu, aby se po roce opět dostali do finále. V něm se mimochodem představí Slezané počtvrté za sebou a budou v něm usilovat o svůj třetí triumf v řadě. Vzhledem k tomu, že v dosavadním průběhu letošního play-off ještě neprohrál, bude patřit i letos ve finále k favoritům na celkové vítězství.

K postupu do letošního finále mu výrazně svými výkony pomohl gólman Ondřej Kacetl, který zamkl branku před mladoboleslavskými nájezdníky i tentokrát, v pátečním čtvrtém semifinálovém zápase. O obě třinecké branky se postarali postupně Dravecký a Růžička. Středočeši se po celý zápas marně hledali a marně pak hledali něco, čím by svého soupeře překvapili. Nakonec se zmohli jen na jedinou branuk a to až v 57. minutě, kdy snížil na konečných 2:1 pro Třinec Kelemen.

Budějovičtí se i bez Gulaše postarali o prodloužení série

Zatímco tedy série mezi Třincem a Mladou Boleslaví skončila, ta mezi Spartou a Českými Budějovicemi bude po víkendu pokračovat minimálně pátým zápasem. Výsledkem 3:1 totiž doma Jihočeši svého pražského soka dokázali porazit, když se o vítěznou branku pět minut před koncem druhé třetiny postaral Abdul a když pak v 57. minutě na konečných 3:1 ještě zvýšil exsparťan Pech.

Českobudějovický Motor tak tedy dokráčel pro ně k důležité výhře i přes to, že se tentokráte musel obejít bez svbé opory Milana Gulaše, jenž měl jednozápasovou stopku za svůj faul do hlavy Davida Tomáška ze třetího zápasu. Kromě něj se pak domácí nemohli spolehnout ani na jiného útočníka Václava Karabáčka, jenž je zraněný. To do sestavy Pražanů se pro změnu po pauze zaviněné zraněním vrátil David Kaše.

Semifinále play off hokejové extraligy, 4. zápasy (8.4.2022):

Mladá Boleslav - Třinec 1:2Branky: 57. Kelemen - 10. Dravecký, 37. M. Růžička

Stav série: 0:4, postupuje Třinec

České Budějovice - Sparta 3:1Branky: 23. D. Voženílek, 36. Abdul, 55. Pech - 34. E. Thorell

Stav série: 1:3

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR hokej

Aktuálně se děje

před 58 minutami

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Totální invaze, která uškodí i Izraeli? Svět se obává operace v Rafahu

Izrael ve středu oznámil, že postupuje s plánováním operace ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Mezinárodní společenství však vyjadřuje obavy ve spojitosti s 1,5 miliony Palestinců, kteří se tam nacházejí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy