Patrik Tušl

Tomáš Čermák

Čermák a Tušl se obrací na Ústavní soud v kauze výroků o Ukrajincích

Dezinformátoři Patrik Tušl a Tomáš Čermák se obrací na Ústavní soud. Stížnost podali v kauze nenávistných výroků o Ukrajincích, které zazněly v živém vysílání na sociálních sítích. Zatímco pohřešovaný Čermák, po němž pátrá policie, vyvázl s podmínkou, Tušl dostal desetiměsíční trest odnětí svobody. O podání stížnosti svědčí záznamy v justičních databázích.
Nejvyšší soud České republiky

Nejvyšší soud potvrdil trest pro Tušla. Vydíral ženu a vyhrožoval strážníkovi

Nejvyšší soud odmítl dovolání dezinformátora Patrika Tušla proti patnáctiměsíčnímu trestu odnětí svobody. Odůvodnění potvrzení rozsudku zatím není k dispozici. Soudy Tušla potrestaly za to, že telefonicky vydíral správkyni skupiny namířené proti dezinformátorům, a za vyhrožování strážníkovi, který ho v autobuse vyzval k nasazení respirátoru. 
Ilustrační foto

Soud s Tušlem byl odročen. Na místo se dostavila „smetánka“ dezinformační scény v čele s Peterkovou a Zítkem

Patrik Tušl čelí další obžalobě, tentokrát z nebezpečného pronásledování, je stíhán také kvůli výtržnictví. „Pokračuje soud v případu Patrika Tušla, který je obžalovaný kvůli obtěžování šéfa České lékařské komory Kubka. K soudu dorazili i jeho příznivci,“ informoval server iRozhlas.cz prostřednictvím twitteru. Podle fotografií ze soudní síně Obvodního soudu pro Prahu 8 se spolu s veřejností a ostatními podporovateli na místo dostavila Jana Peterková, odsouzená minulý týden.
Patrik Tušl

Patrik Tušl si za vydírání, vyhrožování a nenávistné výroky ve vězení odpyká 15 měsíců

Podněcovač Patrik Tušl si ve vězení odpyká celkem 15 měsíců vězení. Souhrnný trest mu dnes potvrdil odvolací senát. Tušl totiž telefonicky vydíral ženu, která spravovala facebookovou skupinu namířenou proti dezinformátorům, a vyhrožoval strážníkovi, který po něm v autobuse vyžadoval nošení respirátoru. V trestu je zahrnuté i mužovo předchozí odsouzení za nenávistné výroky o Ukrajincích.
Jaroslav Flegr

Flegr dnes vypovídal u soudu, který projednává kauzu obtěžování šéfa ČLK Kubka

Obvodní soud pro Prahu 8 dnes pokračoval v projednávání případu obtěžování šéfa České lékařské komory Milana Kubka, kvůli kterému čelí obžalobě z nebezpečného pronásledování Patrik Tušl. Tušl je spolu s dalšími dvěma muži stíhán také kvůli výtržnictví, a to kvůli tomu, že před domem evolučního biologa Jaroslava Flegra podle státní zástupkyně předloni v listopadu pouštěli sirénu a vyzývali ho, aby "jménem zákona" upustil od protiprávního jednání.
Patrik Tušl a Tomáš Čermák byli odsouzeni za nenávistné výroky.

Podmínka i vězení. Soud potrestal Tušla a Čermáka za nenávistné výroky o Ukrajincích

Za nenávistné výroky o Ukrajincích v nahrávce na sociálních sítích potvrdil Krajský soud v Praze Patriku Tušlovi desetiměsíční vězení. Tomáši Čermákovi zmírnil prvoinstanční verdikt, podle kterého měl strávit půl roku za mřížemi. Uložil mu desetiměsíční podmíněný trest. Muži se podle soudů dopustili trestných činů hanobení národa a podněcování k nenávisti.
Milan Kubek

Státní zástupce obžaloval Tušla a další dva muže kvůli vyhrožování Kubkovi

Státní zástupce podal obžalobu na Patrika Tušla a další dva muže kvůli nebezpečnému vyhrožování prezidentovi České lékařské komory Milanu Kubkovi. Uvedla to dnes Česká televize. Muži podle předchozích vyjádření policie šéfa komory hrubě uráželi v souvislosti s jeho podporou přísných opatření proti šíření koronaviru nebo povinného očkování některých skupin lidí proti covidu-19.
Věznice

Proruští aktivisté Patrik Tušl a Tomáš Čermák jsou ve vazbě

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes poslal do vazby Patrika Tušla a Tomáše Čermáka, které některá média spojují s dezinformační scénou. O jejich vzetí do vazby ČTK informoval jejich právník Norbert Naxera. Policie dvojici obvinila z hanobení národa, rasy, etnické skupiny a jiné skupiny a z podněcování nenávisti vůči skupině osob. Důvodem je video, ve kterém Tušl a Čermák vyzvali k protidemonstraci ke shromáždění Ukrajinců v Praze na Václavském náměstí 24. srpna.

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy