Politika

Související články:

Protest zemědělců v Praze

Zemědělci vysypali hnůj před úřad vlády. Policii došla trpělivost

Dnes brzy ráno dorazili zemědělci s traktory do Prahy, kdy jízdou kolem Letné a následnou demonstrací před Strakovou akademií chtěli vyjádřit svůj nesouhlas s tím, že vláda jejich problémy nepovažuje za prioritu. Policisté ale museli zasahovat před úřadem vlády, kde jeden ze zemědělců vysypal hnůj na vozovku a tramvajové koleje. Následně vyhlásili nulovou toleranci vůči protestujícím a kontrolují je za všechny přestupky.
Senát ČR

Senát schválil přísnější pravidla pro držení zbraní

Senát schválil ve středu nový zákon o zbraních a střelivu, kterým se zpřísní pravidla pro prodejce a držitele zbraní. Prodejci budou muset například hlásit podezřelé obchody, zatímco pro držitele zbraní se zkracuje lhůta absolvování povinných lékařských prohlídek, a to z původních deseti na pět let.
Emmanuel Macron uctil památku Jana Palacha a obětí tragické prosincové střelby na FF UK. (5.3.2024) Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Macron v Praze uctil Palacha i oběti prosincové střelby na FF UK

Náplní úterní návštěvy francouzského prezidenta Emmanuela Macrona nebyla jen politická jednání. Po prvním z nich se jeden z nejvýraznějších státníků současnosti odebral s českým protějškem Petrem Pavlem k pamětní desce Jana Palacha na budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Fotoreportéři serveru EuroZprávy.cz byli u toho. 
Alena Schillerová

Alena Schillerová už slibuje revizi chystané penzijní reformy

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) poslala vzkaz lidem, kterým se nepozdává chystaná penzijní reforma. Šéfka nejsilnějšího opozičního poslaneckého klubu naznačila, že její hnutí ji hodlá revidovat v případě, že se vrátí do Strakovy akademie.
Jozef Síkela

Síkela: Česko se odkloní od uhlí do roku 2033

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela chce připravit do poloviny roku 2025 zákon, který by zajistil řízený odchod od uhlí v energetice do roku 2033. Tento plán oznámil v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. 
Petr Pavel

Pavel se přihlásil k myšlence administrativních odvodů do armády

Prezident Petr Pavel se v dnešním vydání pořadu Za pět minut dvanáct televize Nova přihlásil k myšlence náčelníka generálního štábu Armády ČR Karla Řehky o odvodech do armády. Prezident však výslovně zdůraznil, že odvody jsou administrativním úkonem, který pomáhá státu získat přehled o personální situaci. 

Aktuálně se děje

před 34 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy