Poslanci ANO a ODS by měli projednat nominace do vedení nové Sněmovny

Sněmovní kluby ANO a ODS by dnes měly projednat nominace svých kandidátů do vedení nové Sněmovny. Předsedu a místopředsedy dolní komory bude plénum volit na ustavující schůzi, která začne v pondělí.

Hnutí ANO by mělo obsadit dvě místopředsednické pozice. Nejčastěji se mluví podle informací z frakce o bývalém předsedovi Sněmovny Radku Vondráčkovi a bývalé hejtmance Karlovarského kraje Janě Mračkové Vildumetzové, ale také o poslanci Patriku Nacherovi.

Kandidátem ODS na místopředsedu Sněmovny by mohl být stranický ekonomický odborník Jan Skopeček. V minulém volebním období působil jako místopředseda rozpočtového výboru a také frakce občanských demokratů.

Sněmovna by měla mít v nynějším volebním období sedmičlenné předsednictvo, v minulém bylo šestičlenné. V čele dolní komory by měla stanout předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Do místopředsednických funkcí jsou definitivně známy nominace dvou stran. Hnutí STAN navrhlo svou místopředsedkyni Věru Kovářovou, Piráti rovněž stranickou místopředsedkyni Olgu Richterovou.

Tento týden se bude zabývat nominací svého zástupce nebo zástupkyně do vedení dolní komory KDU-ČSL. Hnutí SPD by zastoupení v předsednictvu Sněmovny mít nemělo.

Související

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Více souvisejících

Poslanecká sněmovna Hnutí ANO ODS

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Izraelská armáda se chystá na evakuaci Rafáhu před plánovanou vojenskou ofenzívou

V období sílícího napětí mezi Izraelem a Íránem se izraelská armáda chystá na evakuaci palestinských civilistů z Rafáhu před plánovanou pozemní vojenskou ofenzívou do tohoto nejjižnějšího města v Pásmu Gazy. Informuje o tom deník The Wall Street Journal (WSJ).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy