Vydavatelství Mladá fronta hrozí konkurz. Návrh je šikanózní, ohradila se firma

Vydavatelství Mladá fronta (Mf) spojovanému s podnikatelem Františkem Savovem hrozí konkurz. Návrh na něj podala u Krajského soudu v Českých Budějovicích společnost Bazcom, podle kterého dluží po splatnosti desítky milionů korun. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Upozornily na to Hospodářské noviny. Mladá fronta uvedla, že se nenachází v úpadku a pohledávky označila za neplatné.

Bazcom podle rejstříku přihlásil svou pohledávku 4,3 milionu korun, kterou převzal od firmy Procusys, ale uvedl i další věřitele. Například společnosti Europrint podle návrhu Mf dluží 23 milionů, firmě Bohemia Silver 2,5 milionu a firmě FINIDIR 3,1 milionu korun. Dluží také na nájemném nebo tiskařských službách.

"Vydavatelství Mladá fronta se nenachází v úpadku. Pohledávky, kterými argumentuje v insolvenčním návrhu navrhovatel, jsou neplatné. Návrh je tedy jednoznačně šikanózní a účelový. Navíc už druhý z dílny insolvenční mafie Czechoslovak Group. Podobný návrh byl totiž soudem už před časem v neveřejném řízení zamítnut," řekla ČTK mluvčí vydavatelství Pavlína Míčová.

Mladá fronta vydává například ekonomický týdeník Euro a další časopisy, například lifestylové magazíny Esence a Hipster. Portfolio vydavatelství se od června 2017 v divizi Magazíny významně rozšířilo o řadu titulů, především v segmentu auto-moto, a také sportovních a hobby magazínů. Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů.

Výsledky hospodaření firmy nejsou dostupné.

Související

Mladá fronta

Soud poslal vydavatelství Mladá fronta opět do konkurzu

Krajský soud v Českých Budějovicích prohlásil opět konkurz na vydavatelství Mladá fronta. Podle soudu nelze firmu reorganizovat, když nemá provoz ani zaměstnance. Soud zároveň zastavil řízení o návrhu jednoho z věřitelů, společnosti Jaromír Soukup Consulting na povolení reorganizace.
Soud, ilustrační fotografie

On-line divize Mladé fronty se zřejmě prodá až začátkem roku 2021

Insolvenční správkyně vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, zatím nemůže prodat jeho on-line divizi. Dnes skončila lhůta pro předložení nabídek na koupi, správkyně chtěla co nejdřív divizi prodat, ale jeden ze zajištěných věřitelů, firma CPI Property Group, nedala souhlas. Divize se zřejmě prodá až začátkem roku 2021. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku a informací, které na dotaz ČTK poskytli generální ředitel Mladé fronty Karel Novotný a mluvčí CPI Jakub Velen.

Více souvisejících

Mladá fronta (vydavatelství) František Savov (majitel vydavatelství Mladá fronta) Praha firmy soudy

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Na Tachovsku zasahovala policie ve škole. Zadržela jednu osobu

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy