Eurowings plánují propustit 300 zaměstnanců v centrále

Nízkorozpočtové aerolinky Eurowings, které spadají pod německou skupinu Lufthansa, plánují propustit 300 zaměstnanců v ústředí podniku. To je asi třetina z celkového počtu, informovala dnes agentura Reuters. Krok je součástí širších opatření ve snaze vrátit se k ziskovému hospodaření. Lufthansa, na kterou dopadá krize způsobená koronvirem, se v pondělí dohodla s německou vládou na záchranném balíčku.

"V centrále máme zhruba 1000 zaměstnanců a tento stav snížíme o 300 lidí," uvedl na brífinku v Düsseldorfu šéf Eurowings Jens Bischof.

V pondělí nový německý fond pro hospodářskou stabilizaci WSF schválil balíček pomoci v objemu devíti miliard eur (245 miliard Kč) pro Lufthansu. Dohodu ještě musí schválit akcionáři a Evropská komise.

Bischof neuvedl, o kolik se sníží stavy v jiných částech podniku. Společnost Eurowings celkem zaměstnává asi 4000 lidí, informuje list Handelsblatt. Podle Bischofa to bude záviset na jednání se zástupci zaměstnanců a na tom, jak si Lufthansa a Eurowings v budoucnu rozloží práci.

Aktivita v odvětví se podle něj vrátí na úroveň před koronavirovou krizí patrně v roce 2023.

Související

Letadla, ilustrační foto

V Německu začala druhá stávka pilotů Eurowings

V Německu začala časně ráno podle plánu druhá stávka pilotů nízkonákladových aerolinek Eurowings za lepší pracovní podmínky. Odborový svaz pilotů Vereinigung Cockpit (VC) uvedl, že letecká společnost nepředložila žádnou novou nabídku, proto piloti přistoupili k protestu.

Více souvisejících

Eurowings Lufthansa Ekonomika Německo

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Lipavský nechal předvolat ruského velvyslance kvůli kyberútokům

Ministerstvo zahraničí v pondělí předvolalo ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům na české instituce a kritickou infrastrukturu. Česko už v minulém týdnu uvedlo, že z nich podezřívá ruského státního aktéra APT28.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy