Kultura

Související články:

Z předávání cen v jihokorejském Daegu

Fantom Londýna získal cenu na Mezinárodním muzikálovém festivalu

Ostrava - Úspěšný muzikál Národního divadla moravskoslezského Fantom Londýna získal 13. července hlavní cenu Festivalu Daegu International Musical Festival. Do Ostravy navíc putuje i ocenění za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli pro Janu Musilovou a cena za nejlepší mužský výkon v hlavni roli pro Lukáše Adama.
Stavovské divadlo

Don Giovanni zazní v dekoraci a v režii z dob Mozarta

Praha - Nejslavnější opera Wolfganga Amadea Mozarta, Don Giovanni, bude od 15. července do 23. srpna uváděna na tradiční letní stagioně v pražském Stavovském divadle. Diváci tak budou moci shlédnout jedinečný remake světové premiéry z roku 1787 v autentickém divadle a v dobové dekoraci. O představení je ze strany zahraničních návštěvníků Prahy velký zájem, jen vloni jej navštívilo více než 10.000 diváků.
Ilustrační fotografie

Vizovický festival Masters of Rock navštívilo 25.000 lidí

Vizovice (Zlínsko) - Vizovický festival tvrdé muziky Masters of Rock letos navštívilo 25.000 lidí. Je to o něco málo více než loni, přijeli lidé z 39 zemí celého světa, řekl dnes ČTK ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron. Festival se konal 13. rokem, začal ve čtvrtek a končí dnes v noci vystoupením finské kapely Nightwish.
50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)

Herec Keitel uvedl ve Varech film Mládí, zavzpomínal na Havla

Karlovy Vary - Americký herec Harvey Keitel vzpomněl dnes na filmovém festivalu v Karlových Varech uvedel filmu Paola Sorrentina Mládí. Na projekci představil svého syna (11), o kterém řekl, že už ve Varech byl. Bylo to v roce 2004, když tu herec přebíral Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a přijel se svou těhotnou ženou.
Pimprlárium

Divadlo loutek Ostrava opět ruší prázdniny

Ostrava – Ve dnech 12. července až 16. srpna se mohou dětští i dospělí návštěvníci Divadla loutek Ostrava těšit na zábavný program v rámci akce s názvem Léto s pimprlaty. Ani letos totiž nemá divadlo v duchu svého sloganu „Prázdniny zrušeny“ zavřeno.
50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)

OBRAZEM: MFF KV 2015 optikou serveru EuroZprávy.cz

Karlovy Vary - K dnešnímu odpoledni se na jubilejním 50. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech akreditovalo 9000 účastníků. Prodáno bylo 56.600 vstupenek, uskutečnila se více než stovka projekcí. ČTK to dnes oznámilo tiskové středisko této přehlídky, která začala v pátek 3. července a potrvá do 11. července.
Ilustrační foto

Začal jubilejní ročník Karlovarského festivalu, Gere hvězdou večera

Karlovy Vary - Ve Velkém sále hotelu Thermal byl dnes zahájen 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Při zahajovacím ceremoniálu, který už podvacáté moderoval Marek Eben, převzal hollywoodský herec Richard Gere Křišťálový glóbus, jímž festival ocenil jeho mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Předal mu ho prezident této prestižní přehlídky Jiří Bartoška. Publikum připravilo americkému herci bouřlivé ovace vstoje.
Kája Saudek

Zemřel kreslíř Kája Saudek

Praha - Ve věku 80 let zemřel v motolské nemocnici legendární kreslíř Kája Saudek. Informaci přinesla Česká televize.
ZLOČINY.ŽENY.DOC v Divadle Komedie

Jedinečné setkání s vražedkyněmi v Divadle Komedie

RECENZE – V Divadle Komedie uvedli na začátku června novou inscenaci ZLOČINY.ŽENY.DOC v režii Ondřeje Mataje. Hra Varvary Fajer pro čtyři herce je diváky rozesměje i přimrazí, ale hlavně je inscenace v podání pražského divadelního souboru silný zážitek.

Aktuálně se děje

před 42 minutami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Důchody v květnu 2025 s jednou drobnou změnou. Peníze vám mohou přijít v jiném termínu

Každoročně státní svátky posouvají výplatní termíny důchodů. Letos poprvé se tak stane v květnu, v jehož úvodu jsou rovnou dva svátky. Kvůli jednomu z nich přijdou některým důchodcům peníze s jednodenním předstihem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy